Μόρια: Φωτογραφίες του "πυρπολημένου" καταυλισμού - Αφρικανοί ξεκίνησαν τα επεισόδια

Στάχτη έγιναν όλα στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη μετά τα επεισόδια που ξεκίνησαν χθες το απόγευμα.

Αφορμή ήταν το έγγραφο που επέδωσαν αστυνομικοί, σε μετανάστη από την Αϊτή, με την απορριπτική απόφαση του αιτήματος ασύλου που είχε υποβάλλει σε δεύτερο βαθμό. Κι επειδή έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο προαναχωρησιακό κέντρο προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της επανεισδοχής του στην Τουρκία, Αφρικανοί κυρίως μετανάστες αντέδρασαν πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς. Μάλιστα με επίθεσή τους, κατάφεραν κι απόσπασαν τον μετανάστη από τα χέρια των αστυνομικών.

Στη συνέχεια, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας εισέβαλαν στον καταυλισμό για να επιβάλλουν την τάξη.

 

 

Τότε ομάδες μεταναστών αντέδρασαν, βάζοντας φωτιές σε διάφορα σημεία του Κέντρου, και δεν επέτρεπαν την είσοδο και την ανάπτυξη αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων. Κατόπιν οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο απολογισμός είναι πέντε ολοσχερώς καμένα κοντέινερ, δυο με σημαντικές ζημιές από τη φωτιά και ένα με ζημιές από πέτρες.

 

 

Ενώ κάηκαν δυο σκηνές που χρησιμοποιούντο ως αποθήκες, και καταστράφηκε μια μεγάλη τέντα διαστάσεων 400 τετραγωνικών μέτρων που λειτουργούσε ως χώρος αναψυχής όσων διέμεναν στον καταυλισμό.

Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως οικογένειες με παιδιά εγκατέλειψαν για λόγους ασφάλειας τον καταυλισμό και προσέφυγαν στα γύρω κτήματα.