Ο Καμμένος απαντά στον Τσαβούσογλου: Ανεβείτε στα Ίμια και να δούμε πώς θα φύγετε...

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απαντώντας στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είπε πως “αν θέλαμε να ανεβούμε στα Ίμια θα το κάναμε”.

«Δεν υπάρχει θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο Τσαβούσογλου. Αν θέλουν ας δουν. Να δω πώς θα φύγουν από εκεί αν πατήσουν το πόδι τους», απάντησε ο κ. Καμμένος το πρωί της Κυριακής.

Συνεχίζοντας ο Υπουργός τόνισε πως “οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται. Κάθε αεροπλάνο που παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο, κάθε πλοίο που παραβιάζει τα εθνικά χωρικά ύδατα αντιμετωπίζονται. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση».

Απευθυνόμενος στον Τούρκο ΥΠΕΞ είπε «να του θυμίσουμε ότι Πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης αλλά ο Τσίπρας. Υπουργός Εξωτερικών είναι ο Κοτζιάς και όχι ο Πάγκαλος και Υπουργός Άμυνας είμαι εγώ».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες κινήσεις των Τούρκων, ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε χαρακτηριστικά: “Αυτές οι προσπάθειες να καλέσουν κοντά τους τους εθνικιστές με κορυφαία την κίνηση του Τούρκου Πρωθυπουργού να κάνει το σήμα των γκρίζων λύκων μέσα στη Βουλή είναι κινήσεις πανικού που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή».

Κλείνοντας ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι “η Ελλάδα δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές αλλά δεν θα κάνει πίσω σε κυριαρχικά δικαιώματα. Τα στημένα επεισόδια των Τούρκων προκαλούν θυμηδία».

 

Κοτζιάς: Ο Τσαβούσογλου δεν κατανοεί γι’ αυτό κάνει προσωπικές επιθέσεις

Το δικό του μήνυμα έστειλε το Σάββατο και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προς την τουρκική πλευρά, με αφορμή τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Ο Υπουργός ανέφερε πως ο Τούρκος ομόλογός του προχωρά σε προσωπικές επιθέσεις, διότι πιθανόν να μην αντιλαμβάνεται νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του».