"Παράθυρο" για μείωση αφορολογήτου άφησε ο Γ. Κατρούγκαλος

Ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης στο αφορολόγητο άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση σε θέματα που κρίνονται σημαντικά για το συμφέρον των εργαζομένων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση αρχής ειδικά σε θέματα που θεωρούμε ότι είναι σημαντικά για το συμφέρον των εργαζομένων. Από κει και μετά η διαπραγμάτευση είναι πακέτο και ανάλογα με το που θα καταλήξει η ισορροπία μπορούμε να δεχθούμε μία συμφωνία η οποία γενικά θα προωθεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και δεν θα τα επιδεινώνει».

Aπαντώντας στο ερώτημα αν θα ψήφιζε η Βουλή μείωση του αφορολόγητου, αν αυτό ήταν προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία τόνισε ότι «η διαπραγμάτευση είναι πακέτο. Εξαρτάται ποια θα είναι η τελική κατάληξη σε όλα τα επιμέρους θέματα, από τι θα γίνει σε όλα τα επιμέρους θέματα. Για μας, για παράδειγμα, είναι κομβικό σημείο τα εργασιακά, εκεί όχι απλώς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε υποχώρηση αρχής στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, θέλουμε οπωσδήποτε να υπάρχει μία βελτίωση στο πεδίο των μισθολογικών διαπραγματεύσεων».