Σόιμπλε: Δεν συστήνω στην Ελλάδα την αποχώρηση του Ταμείου- Παρωχημένο το πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ

Παρωχημένο θα είναι το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίσει να αποχωρήσει από αυτό δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα «The Wall Street Journal» ο κ. Σόιμπλε τόνισε σε αυτσηρό ύφος ότι «εάν η Ελλάδα δεν καταλήξει σε μια επιτυχημένη β΄ αξιολόγηση (σ.σ. για τα μέτρα που πρέπει η Ελλάδα να εκπληρώσει με βάση το πρόγραμμα στήριξής της) και εάν το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει μετά από αυτό, τότε το τρέχον πρόγραμμα θα είναι παρωχημένο» και πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα συμφωνήθηκε με την προσδοκία ότι θα συμμετείχε το ΔΝΤ».

Επιπροσθέτως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι «εάν το πρόγραμμα καταστεί παρωχημένο, θα έχουμε μια κατάσταση όπου θα χρειαστεί να βρούμε κάτι καινούριο. Δεν θα το συνιστούσα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση. Αλλά θα ήμουν εξαιρετικά χαλαρός. Η γερμανική Βουλή πρώτα θα πρέπει να συζητήσει και να συμφωνήσει εάν εγκρίνει ή όχι τη διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος».