Παυλόπουλος: Η "κρυφή Ελλάδα" είναι το δώρο μας στον Μπαράκ Ομπάμα

Η “κρυφή Ελλάδα” είναι το δώρο του ελληνικού λαού προς τον Μπαράκ Ομπάμα, είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος από το Προεδρικό Μέγαρο όπου παραθέτει δείπνο προς τιμήν του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου.

“Σας προτρέπουμε από εδώ, την Αθήνα, της οποίας αιώνιο σύμβολο είναι ο Παρθενώνας, ο Παρθενώνας της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, να συνεχίσετε, και μετά τη λήξη της θητείας σας, να υπηρετείτε τα ίδια ιδανικά. Καθένας γνωρίζει ότι η προσωπικότητά σας θ’ ακτινοβολεί και στο μέλλον. Σ’ αυτό το μελλοντικό και ήδη πολλά υποσχόμενο οδοιπορικό σας σας παρακαλώ να μην ξεχνάτε –για να θυμηθώ τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη- την Χώρα μας. Γι’ αυτό και ολοκληρώνω την αντιφώνησή μου υπενθυμίζοντάς σας αυτό που είχε πει ο Αντρέ Μαλρώ, σ’ εκείνη την μνημειώδη ομιλία του κατά την πρώτη φωταγώγηση της Ακρόπολης, την 28η Μαΐου 1959: «Μια κρυφή Ελλάδα υπάρχει στην καρδιά όλων των ανθρώπων της Δύσης». Αυτή η «κρυφή Ελλάδα» είναι το δώρο που κατά την επίσκεψή σας σας προσφέρει ο Ελληνικός Λαός, ακριβώς επειδή το θεωρεί αντάξιο του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα”, είπε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Παράλληλα, η Προεδρία της Δημοκρατίας έκανε και μια «ευχάριστη καλλιτεχνική έκπληξη» στον Ομπάμα, με τραγούδια από την παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σαράντα παιδιά, μαζί με τη γνωστή υψίφωνο Μάτα Κατσούλη, θα τραγουδήσουν μεταξύ άλλων το “Χρυσοπράσινο φύλλο”, τον “Γλάρο”, το “7 τραγούδια θα σας πω” και το  “The Sound Of Silence” και το “στην Καλυψώ”.

Τι περιλαμβάνει το μενού

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δείπνο θα έχει γαρίδες με ριζότο, σφυρίδα Λευκάδας με βραστά λαχανικά, γλυκό με κάστανο, λευκό κρασί και στο τέλος, τσάι ή καφέ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος τον συνοδεύει μέχρι την αίθουσα “Βυζαντινό” για το δείπνο.

Η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας όταν ο Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε να πει κατά την πρόποσή του “στην υγειά σας” στα ελληνικά.