No Τhanks

Αρνητικά απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσκληση της Kαγκελαρίας να παρευρεθεί την Κυριακή στο Βερολίνο όπου θα πραγματοποιηθεί προπαρασκευαστική συνάντηση με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, εν όψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στην Μπρατισλάβα την επόμενη Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε την προγραμματισμένη παρουσία του στη ΔΕΘ για την αδυναμία του να μεταβεί στη γερμανική πρωτεύουσα, όμως, με τη δεύτερη αξιολόγηση προ των πυλών, η απόφασή του αυτή είναι αν μη τι άλλο παρακινδυνευμένη. Μιας και αναφερόμαστε στη ΔΕΘ: ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για τη σημασία της Έκθεσης με άρθρα τους στο περιοδικό του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε “στο κατώφλι της ανάκαμψης”, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται και η ομιλία του από τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα, ο οποίος θα παραστεί στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα επιδιώξει να περάσει ένα μήνυμα επανεκίννησης, εν όψει της νέας πολιτικής σεζόν.