Κουρουμπλής: Θα επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα των παιδικών σταθμών

Η απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών θα διασφαλιστεί με την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα για την ανεμπόδιστη λειτουργία των δομών, μετά τη διερεύνηση και τον εντοπισμό προβλημάτων από επιτροπή που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό.

Στην παραπάνω δήλωση προχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα για το θέμα των ωφελούμενων προγράμματος νέου συστήματος υλοποίησης της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» 2016-17.

Συνεχίζοντας ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η Κυβέρνηση έχει σαφή εικόνα για τις οικογένειες που δεν έλαβαν voucher για τη συμμετοχή των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Επίσης πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ωφελούμενων για τη φετινή χρονιά είναι υψηλότερος από κάθε άλλη και ότι η χρηματοδότηση από τους εθνικούς πόρους αυξήθηκε κατά 80% περίπου, καθώς διατέθηκαν 93,7 εκατ. ευρώ έναντι των 52 εκατ. ευρώ πέρσι.