Τραγωδία στη Γαλλία: Μπαρ πήρε φωτιά από κεράκια τούρτας - 13 νεκροί

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη Γαλλία, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι ηλικίας 18-25 ετών.

Τα νεαρά παιδιά βρίσκονταν σε ένα μπαρ στην πόλη Ρουέν, όπου γινόταν ένα πάρτι γενεθλίων. Ξαφνικά το μπαρ άρπαξε φωτιά, με αποτέλεσμα τα θύματα να πάθουν ασφυξία από τις αναθυμιάσεις, ενώ ακόμη έξι άτομα τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, η αιτία της πυρκαγιάς πιθανόν να ήταν τα αναμμένα κεριά της τούρτας από τα οποία λαμπάδιασε η οροφή στο υπόγειο του μπαρ.

«Δεν σημειώθηκε έκρηξη. Από τα κεριά που χρησιμοποιήθηκαν στη γιορτή πήρε φωτιά η οροφή που ήταν κατασκευασμένη από πολυστυρένιο, απελευθερώνοντας αέρια που δηλητηρίασαν τα θύματα», ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές.

Ο αντεισαγγελέας της Ρουέν Λοράν Λαμπαντί, που μίλησε στην εφημερίδα Paris-Normandie, υπογράμμισε ότι η τραγωδία οφείλεται σε «ατύχημα».

«Η πυροσβεστική κλήθηκε στις 00.20 (τοπική ώρα) να πάει στο μπαρ Cuba Libre που βρίσκεται στη λεωφόρο Ζακ Καρτιέ. Έφτασαν πολύ γρήγορα», είπε ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Σεν Μαριτίμ, Ιβάν Κορντιέ.

Οι δικαστικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίς τα ξημερώματα, το μπαρ παρέμενε αποκλεισμένο και οι αστυνομικοί είχαν τοποθετήσει μεταλλικές μπαριέρες μπροστά στην πρόσοψή του. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι όλα τα τζάμια του έσπασαν και τα στόρια κάηκαν.