Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής

Σε πλήρη έλεγχο τέθηκε το βράδυ του Σαββάτου η πυρκαγιά στο Νέο Μαρμαρά της Χαλκιδικής, η οποία ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι.

Ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για προληπτικούς λόγους, με 44 πυροσβέστες, 23 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, καθώς και χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι πρώτες φλόγες εκδηλώθηκαν ανάμεσα στο Ν.Μαρμαρά και το Πόρτο Καρράς και αργότερα επεκτάθηκαν σε 500 στρέμματα. Για την κατάσβεση, συμμετείχαν επίσης τέσσερα καναντέρ, τρία ελικόπτερα, με εθελοντές και κατοίκους να συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Για την επόμενη μέρα της φωτιάς μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «η κατάσταση ήταν άκρως επικίνδυνη διότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή και οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί».

Όπως είπε ο κ. Τζίτζιος, «κάηκαν πέντε εγκαταλειμμένα παραπήγματα και αποθήκες, η στέγη ενός διαμερίσματος κάηκε», προσθέτοντας πως «αποφύγαμε τα χειρότερα γιατί η φωτιά ήταν μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Κινδύνεψαν σούπερ μάρκετ κι ένα εργοστάσιο ποτών».

«Μάλλον είναι ανθρώπινο χέρι γιατί συνέβη σε οικιστική περιοχή και αυτός ο κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί. Η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει τις έρευνες κι εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις αρχές για να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος», ανέφερε ο Δήμαρχος Σιθωνίας.