Από το βήμα της Βουλής, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Ζούμε μια αντιστροφή ρόλων. Εσείς ξεπουλάτε! Οι προηγούμενοι υπουργοί αντιστέκονται! Και ο λαός κοιτάει αποσβολωμένος. Και είστε έτοιμοι – το βλέπω μετά την ανακάλυψη της γοητείας της κας Μέρκελ να ανακαλύψετε και τη γοητεία του κου Σόιμπλε”.
Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως από τότε που ανέλαβε “έχουν σηκωθεί από τις τράπεζες 46 δισ”.
Δε δίστασε μάλιστα να ειρωνευτεί τις πολιτικές κινήσεις της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως “τον Αύγουστο του 2015 ψηφίστηκε ότι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα βρίσκεται υπό την διαχείριση του ελληνικού κράτους και την εποπτεία των θεσμών. Σήμερα, θα ψηφίσετε με χαρά, αξιοπρέπεια, και θρήνο την εκχώρηση της διαχείρισης της περιουσίας του κράτους στους πιστωτές για 99 χρόνια. Τα 99 χρόνια που νομοθετείτε θα μας κάνουν Αργεντινή. Δεν θα μας μείνει τίποτα. Πρέπει να έχουμε την τόλμη να αποφασίζουμε εμείς τι δίνουμε και δεν δίνουμε. Δεν μπορούμε ας πούμε να πουλάμε τα δίκτυα της ενέργειας. Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, αλλά υπάρχουν υποδομές που πρέπει να μείνουν στο κράτος”.
Συνέχισε την ομιλία του διερωτώμενος “τι είναι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ; Που το πάει; Πόσες τούμπες μπορεί να κάνει; Και σε ποια θέματα; Αυτά είναι, δυστυχώς, μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει συνεχώς φόρους, πιστεύει στο μεγάλο Κράτος, αποστρέφεται τον ανταγωνισμό”.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει αληθινά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, πιστεύει στο κόμμα και στις συντεχνίες. Χρησιμοποιεί τη δημοκρατία αλλά καρτ, με πρόσκαιρες και παράταιρες συμμαχίες εξοντώνει ό,τι δεν ελέγχει” ανέφερε.
“Μετά το κρασί φορολογείτε και την μπύρα. Τιμωρείτε δηλαδή τον Έλληνα παραγωγό. Γιατί θα πρέπει να μάθετε ότι οι μπύρες που πίνουν οι Έλληνες είτε είναι ετικέτες πολυεθνικών είτε είναι τοπικές ετικέτες. Χτυπάτε, δηλαδή, ένα ελληνικό προϊόν. Γιατί λοιπόν στην μπύρα; Και όχι στα σκληρά εισαγόμενα ποτά; Ένα μηνιάτικο χάνουν οι Έλληνες με τα νέα μέτρα”.
Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο κομμάτι των επενδύσεων. “Μιλάτε για επενδύσεις και για ανάπτυξη. Ποιος θα επενδύσει με τέτοιους φόρους; Μια επιχείρηση που έχει κέρδος 100.000 ευρώ θα πληρώσει 44.000 εκτός από την εισφορά αλληλεγγύης. Στην Κύπρο θα πληρώσει 12.000 φόρο. Ποιος θα μείνει λοιπόν εδώ;”, διερωτήθηκε.
“Κάποτε τα αεροπλάνα… μας ψεκάζανε τώρα τα αεροπλάνα μεταφέρουν θρησκευτικά σύμβολα ως αρχηγούς κρατών. Υπάρχει μια πρόοδος…”, σχολίασε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέληξε στην ομιλία του λέγοντας ότι “το Ποτάμι, διαμέσου της μόνης βουλευτίνας που διαθέτει, της Κατερίνας Μάρκου, πήρε την πρωτοβουλία για την κατάθεση ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό η οποία υπεγράφη από δεκάδες βουλευτές 4 κομμάτων. Πότε θα απαντήσετε; Μία ήταν η κίνηση που έπρεπε να κάνετε: Και τότε και τώρα. Υπεράσπιση των γυναικών, υπεράσπιση του κράτους δικαίου, υπεράσπιση και όχι συγκάλυψη στο όνομα του Τσάβες”.