"Μαζέψτε τα" από την Συρία λένε οι Ρώσοι στους Αμερικανούς! (upd)

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο “Fox News” μετέδωσε ότι η Ρωσία απαίτησε από τις ΗΠΑ να “μαζέψουν” αμέσως τα πολεμικά τους αεροπλάνα από τον εναέριο χώρο της Συρίας!

Σύμφωνα με το κανάλι, ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, γνωστοποίησε στην δημοσιογράφο Τζένιφερ Γκρίφιν, ότι Ρώσοι επίσημοι απαιτούν από την αμερικανική πολεμική αεροπορία να εγκαταλείψει την Συρία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS, η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά.

Οι ΗΠΑ απάντησαν ότι δεν προτίθενται να προβούν σε “προσαρμογές” των επιχειρήσεων της πολεμικής τους αεροπορίας στην Συρία.

Σύμφωνα με το “Fox News”, που επικαλείται εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου, δεν υπάρχουν ενδείξεις αλλαγών στο επιχειρησιακό πλάνο των ΗΠΑ στην Συρία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι ΗΠΑ λάμβαναν “σήματα” ότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση.

Νωρίτερα το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο Πούτιν να επιτρέψει στην πολεμική αεροπορία της χώρας να πλήξει στόχους του “Ισλαμικού Κράτους” στην Συρία.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα σχολίασε την απόφαση σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των προέδρων Πούτιν και Ομπάμα στην Νέα Υόρκη διαπιστώθηκε το κοινό συμφέρον των δύο χωρών στην καταπολέμηση του ΙΚ. Επίσης συμφώνησαν να ανοιχθεί δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των στρατιωτικών επιτελείων των δύο κρατών ώστε να αποφευχθούν “παρεξηγήσεις” ανάμεσα στους σχηματισμούς της συμμαχίας με επικεφαλής τις ΗΠΑ, και της Ρωσίας.