Με τη σιγουριά που προκύπτει από την ασθενή αντίδραση που συναντά στις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθεί μέσα στο καλοκαίρι, ο κ. K. Καραμανλής ετοιμάζεται να εξαγγείλει από τη Θεσσαλονίκη νέα, πιο σκληρά μέτρα για το 2006.
Το τεστ αντοχής αρχίζει από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, οι οποίοι για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία θα διαπιστώσουν πραγματική μείωση των εισοδημάτων τους. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εισηγείται στον Πρωθυπουργό οι αυξήσεις να είναι κάτω από τον πληθωρισμό, να κινηθούν περί το 2%, σε κάθε περίπτωση να μην ξεπεράσουν το 2,5%, και… όποιος αντέξει.
ΟΛΑ AYTA βεβαίως θα συμβούν στην περίπτωση που τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών αποδειχθούν μπλόφες της Ρηγίλλης και του Μαξίμου, χωρίς πραγματικό περιεχόμενο. Διαφορετικά, εάν ο κ. K. Καραμανλής αιφνιδιάσει με προσφυγή στις κάλπες, τα νέα σκληρά μέτρα θα πάνε περίπατο και πάντως δεν θα εξαγγελθούν από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης. Και μια που ο λόγος για τις εκλογές, οι δηλώσεις και διαρροές για αιφνιδιασμό Καραμανλή – που ήρθαν να προστεθούν στα σενάρια περί ανασχηματισμού τον Αύγουστο – έχουν αποσυντονίσει την κυβέρνηση και έχουν προκαλέσει μεγάλη ανασφάλεια στους βουλευτές, οι οποίοι ζητούν από τον κ. K. Καραμανλή να πάρει ξεκάθαρη θέση.
ΑΛΛΑ και το ΠΑΣΟΚ μπήκε από χθες στη συζήτηση, καθώς πολλά στελέχη του δεν αποκλείουν τις εκλογές και χτυπούν το… καμπανάκι της ετοιμότητας σε μια στιγμή που το κόμμα τους περνά κρίση εσωστρέφειας με νέα εκρηκτικά επεισόδια στο σίριαλ Μάνου – Ανδριανόπουλου. Μάλιστα, κορυφαία στελέχη που ξεσπάθωσαν στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου έφθασαν μέχρι του σημείου να ζητούν την απομάκρυνση των δυο πολιτικών από τα κομματικά όργανα. Τι θα κάνει ο κ. Γ. Παπανδρέου; Σίγουρα δεν θα «αδειάσει» τους δύο συνεργαζόμενους βουλευτές και επιχειρεί να βρει συμβιβαστική φόρμουλα, διότι – όπως έχει πει σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του – πιστεύει ότι οι κ.κ. Μάνος, Ανδριανόπουλος είναι μια επένδυση που θα αποδώσει στο μέλλον. Μέχρι τότε όρισε πυροσβέστες τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Δημήτρη Ρέππα.
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ άνθρωποι διαδήλωσαν στην πόλη Γκονσάγκα της Βραζιλίας διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο στο Λονδίνο του 27χρονου Βραζιλιάνου ηλεκτρολόγου από πυρά Βρετανών αστυνομικών που τον εξέλαβαν για καμικάζι. Οι διαδηλωτές απαίτησαν τη σύλληψη των υπεύθυνων αστυνομικών. Το μόνο που υποσχέθηκε ως απάντηση η κυβέρνηση Μπλερ είναι να εξετάσει «γρήγορα και με συμπάθεια» την αίτηση για αποζημίωση προς την οικογένεια του θύματος.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “