"Γολγοθάς" για τους Έλληνες στο εξωτερικό

Αίτηση στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών(!) θα πρέπει να υποβάλλουν οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό σαν φοιτητές, για νοσηλεία, ακόμη και τουρισμό, ώστε να μπορέσουν να υπερβούν το “πλαφόν” στις τραπεζικές αναλήψεις λόγω της αντικειμενικής κατάστασης “αποκλεισμού” στην οποία έχουν περιέλθει μετά την επιβολή μέτρων περιορισμού κεφαλαίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, “όλα τα αιτήματά των Ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού θα πρέπει να υποβάλλονται, σύμφωνα με την ΠΝΠ (σσ. Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), από τους ενδιαφερόμενους, στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών (ΕΕΤΣ, παρ. 4 ΠΝΠ)”.

“Τα αιτήματα που αφορούν νοσήλια Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό θα υποβάλλονται, επίσης, σύμφωνα με την ΠΝΠ, από τους ενδιαφερόμενους, στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών (ΕΕΤΣ, παρ. 4 ΠΝΠ)”.

Το ΥΠΕΞ λέει ότι η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού “επεξεργάζεται ειδική ρύθμιση για την αποκατάσταση της ομαλής ροής των συντάξεων Ελλήνων, που ζουν στο εξωτερικό για τους οποίους ισχύει κατ’ αρχήν ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες”.

Για τους Έλληνες τουρίστες που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό, το υπουργείο Οικονομικών “επεξεργάσθηκε λύση, ώστε να εξυπηρετούνται πιστωτικές κάρτες ελληνικών Τραπεζών και να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελλήνων τουριστών, σύμφωνα με το σχετικό όριο που αναμένεται να ορίσει η Ένωση Τραπεζών”. Τέλος, “έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις Διπλωματικές και Προξενικές Αρχές να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε Έλληνες πολίτες».