Καμμένος: Ανάγκη ενίσχυσης της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ

Νέες προτάσεις για την επέκταση και εμβάθυνση της συνεργασίας της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ υπέβαλε ο Π. Καμμένος στη χθεσινή σύνοδο των Yπουργών Αμύνης της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο κ. Καμμένος ανέπτυξε τη θέση του για την ανάγκη ενίσχυσης της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις στην περιοχή αποτελούν άμεσες, πολύπλοκες απειλές. Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, το ΝΑΤΟ οφείλει να καλυφθεί με άμεσο τρόπο, εφαρμόζοντας σε πρακτικό επίπεδο το Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης στην περιοχή. Σημειώνεται ότι κύριο θέμα της συνόδου ήταν η εξέταση της εφαρμογής του Σχεδίου Ετοιμότητας Δράσης του ΝΑΤΟ (Readiness Action Plan).

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καμμένος κατέθεσε νέα πρόταση για την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου στην Κρήτη, που, σύμφωνα με τον Έλληνα Υπουργό, «συγκράτησε» ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Επίσης, ο κ. Καμμένος επανέλαβε τη θέση του για την πρόθεση μεταφοράς αεροπορικής δραστηριότητας από τη Σούδα στην Κάρπαθο, πρόταση, όμως, που πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «η ενίσχυση της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση από τα κράτη-μέλη και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση εργασιών προς αυτήν την κατεύθυνση τους επόμενους μήνες».