BILD: "Ο Γιούνκερ θέλει να δώσει και άλλα εκατομμύρια ευρώ στον Τσίπρα με αφορμή την ανθρωπιστική κρίση"

Υπό τον τίτλο: “Με αυτό το τέχνασμα ο Γιούνκερ θέλει να δώσει και άλλα εκατομμύρια ευρώ στον Τσίπρα”, η Bild σχολιάζει πικρόχολα τις καλές προθέσεις του “φίλου” του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.

Κάνοντας αναφορά στο “δράμα της Ελλάδας για το χρέος”, η γερμανική εφημερίδα “Bild” επισημαίνει ότι ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι θέλει να κρατήσει στο ευρώ την Ελλάδα, τάσσεται υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης των Αθηνών προβάλλοντας το «δήθεν επιχείρημα της ανθρωπιστικής κρίσης».

«Δηλώνοντας στην εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung” ότι το Grexit δεν είναι λύση, ο φίλος του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος τον αγκάλιασε με τόσο θέρμη στην σύνοδο της Ρίγας, έχει και ένα άλλο επιχείρημα για να αιτιολογήσει τα δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν προγραμματιστεί από τους πιστωτές για να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία», αναφέρει η Bild και προσθέτει: «Υπάρχει μία ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Με τον δείκτη της ανεργίας να έχει σκαρφαλώσει στο 26,5%, το επιχείρημα περί οικονομικής ενίσχυσης της χώρας για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική καταστροφή βρίσκει ακόμα απήχηση στους κόλπους της Ε.Ε».

«Δεν θα επιτρέψουμε μία ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα», επισημαίνει ο Νόρμπερτ Μπράκμαν, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό από το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, την ώρα που ο επικεφαλής της Κομισιόν τάσσεται ανοιχτά υπέρ ενός νέου προγράμματος διάσωσης για την κυβέρνηση των Αθηνών, γράφει η γερμανική εφημερίδα.