Με Ντράγκι συναντιούνται Δραγασάκης - Τσακαλώτος, με Σαπέν και Μοσκοβισί ο Βαρουφάκης

Στην Φρανκφούρτη σπεύδουν την Τρίτη ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο οι οποίοι, όπως έγινε γνωστό θα συναντηθούν με τον Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, το οποίο πιθανότατα θα γίνει στις 17.30.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μεταβαίνει στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί, το πρωί της Τρίτης, με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση των κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτου με τον κ. Ντράγκι πραγματοποιείται λίγες μόνο ώρες πριν από άλλη μία κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στο οποίο θα εξεταστεί, για μια ακόμη φορά, το ύψος του ELA για τις ελληνικές τράπεζες. Η Αθήνα, όπως έχει διαρρεύσει από ελληνικές κυβερνητικές πηγές, επιδιώκει διακαώς να «μεταφραστεί» σε κάποιου είδους «χαλάρωση» της χρηματοδοτικής ασφυξίας που ταλανίζει τη χώρα η πρόοδος που διαπιστώνεται και από τους δανειστές στην πορεία των διαπραγματεύσεων.  Η «μετάφραση» αυτή δεν φαίνεται να είναι αποδέσμευση κάποιου ποσού αλλά πιθανώς μια αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων από τις ελληνικές τράπεζες, καταρχήν, και στη συνέχεια η εξέταση της επιστροφής των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα αλλά και του 1,2 δις ευρώ που μεταφέρθηκαν από το ΤΧΣ στον EFSF.