Η ΕΚΤ δεν επεξεργάζεται σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τόνιζε ο Μ. Κερέ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν επεξεργάζεται ένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τόνισε ο Μπερνουά Κερέ, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και δεξί χέρι του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στο γαλλικό οικονομικό περιοδικό «Alternatives Economiques».

«Η έξοδος της Ελλάδας δεν είναι ένα σενάριο πάνω στο οποίο εργαζόμαστε. Όλες οι προσπάθειες που γίνονται αυτή τη στιγμή με σκοπό την ανανέωση της σχέσης με την Ελλάδα-υπό το φως των νέων προτεραιοτήτων της κυβέρνησης- μέσα σε ένα πλαίσιο στο οποίο η χώρα παραμένει εντός Ευρωζώνης και το οποίο συνεπάγεται δικαιώματα αλλά και το καθήκον να γίνουν σεβαστοί οι ενιαίοι κανόνες. Έτσι, δεν θέτουμε υπό αμφισβήτηση αυτούς τους όρους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την πορεία των διαπραγματεύσεων της χώρας με τους πιστωτές της.

Παράλληλα, ο Μπενουά Κερέ ανέφερε επίσης ότι, όπως έχουν τα πράγματα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης το 2015 και 2016.