Για μια ώρα μίλησαν Τσίπρας-Ζάεφ - Αύριο θα έχουν νέα επικοινωνία

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στις 3 το μεσημέρι προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στο σκοπιανό.

Οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί της Τρίτης.

Νωρίτερα, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα βρεθεί λύση πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. «Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών», είπε.

Ο Πρωθυπυοργός της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι αν υπάρξει άμεσα λύση δεν αποκλείεται να ακυρώσει το ταξίδι του στην Γερμανία. Ο Ζόραν Ζάεφ έχει προγραμματίσει να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο την ερχόμενη Τετάρτη.

Σκοπιανά ΜΜΕ είχαν προαναγγείλει την επικοινωνία

«Οι πρωθυπουργοί ΠΓΔΜ και Ελλάδας Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας, θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το όνομα», ανέφερε χαρακτηριστικά το Makfax επικαλούμενο ανώτατες διπλωματικές πηγές.

«Είναι μια πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Τσίπρα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία επρόκειτο να γίνει πριν από 10 μέρες».

Δείτε το δημοσίευμα: