Γαλλία: Υπηκοότητα και θέση στην Πυροσβεστική για το μετανάστη που έσωσε παιδί (βίντεο)

Ο Μαμαντού Γκασαμά, ο νεαρός παράτυπος μετανάστης από το Μαλί, που έσωσε ένα παιδί το Σάββατο στο Παρίσι, θα πάρει τη γαλλική υπηκοότητα και θα ενταχθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε στον ίδιο ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια συνομιλίας που είχαν στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

«Όλα τα χαρτιά θα τακτοποιηθούν», διαβεβαίωσε ο Μακρόν στη διάρκεια της συνομιλίας τους, που μεταδόθηκε από τη σελίδα του στο Facebook.

Ο παράτυπος μετανάστης από το Μαλί, αναρριχήθηκε σαν spiderman στα μπαλκόνια μιας παρισινής πολυκατοικίας και κατόρθωσε να σώσει ένα τετράχρονο παιδί που κινδύνευε να πέσει από τον 4ο όροφο.

Ο Μακρόν του πρότεινε επίσης να αρχίσει τα διαβήματα για να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα, πράγμα που ο Γκασαμά δέχθηκε.

Εκατομμύρια φορές είδαν οι χρήστες του Ίντερνετ την αυθόρμητη πράξη του, που βιντεοσκοπήθηκε το Σάββατο. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως σε μερικά δευτερόλεπτα, ο Γκασαμά σκαρφάλωσε στην πρόσοψη μιας παρισινής πολυκατοικίας, περνώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, για να σώσει το παιδί που κρεμόταν από τα κάγκελα του 4ου ορόφου.

«Δεν σκέφθηκα τίποτα, σκέφθηκα να το σώσω και δόξα τω Θεώ το έσωσα», δήλωσε με μετριοφροσύνη ο 22χρονος άνδρας, όταν ερωτήθηκε σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο BVMTV.

«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πως μια μέρα θα συνατούσα τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Εργάζομαι στο Παρίσι, περνάω συχνά μπροστά από το Ελιζέ, ποτέ δεν σκέφτηκα πως μια μέρα θα έμπαινα στο Ελιζέ», το γαλλικό προεδρικό μέγαρο, είπε συγκινημένος στο BFMTV ο Ντιαμπί Γκασαμά, ο αδελφός του Μαμαντού, διευκρινίζοντας πως έφθασε στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο 2017 και ζει σε εστία.