Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ-Ουν στους Ολυμπιακούς αγώνας της Ν.Κορέας

Στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Νότιας Κορέας πρόκειται να παραστεί η 28χρονη αδερφή του Κιμ Γιονγκ-Ουν, όπως ανακοινώθηκε από το νοτιοκορεάτικο Υπουργείο Ενοποίησης.

Η Κιμ Γιο-Γιονγκ είναι αντιπρόεδρος του Τμήματος Προπαγάνδας του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, που είναι το υπεύθυνο τμήμα για την ιδεολογική καθοδήγηση των Βορειοκορεατών μέσω των μέσων ενημέρωσης, της τέχνης και του πολιτισμού.

Υπάρχει πιθανότητα η επίσκεψη της Γιονγκ στη Νότια Κορέα να δημιουργήσει ένταση μεταξύ Σεούλ και Ουάσινγκτον, γιατί πέρυσι, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ήταν στη λίστα με τους ανθρώπους που έχουν δεχθεί κυρώσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λογοκρισία.

Εναντίον του Τσόι Χούι, του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Καθοδήγησης Άθλησης που θα συμμετέχει επίσης στην αποστολή, έχει επιβληθεί απαγόρευση ταξιδίων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

“Ένα από τα θετικά της επίσκεψής της είναι ότι πρόκειται για κάποιον που μπορεί να στείλει ένα απευθείας μήνυμα εκ μέρους του αδελφού της Κιμ Γιονγκ-Ουν”, σχολίασε ο Σιν Μπέομ-Τσουλ, καθηγητής της Διπλωματικής Ακαδημίας της Σεούλ και συνέχισε “το πρόβλημα είναι ότι έρχεται μαζί με τον Τσόι Χούι (…) Αυτό προκαλεί ανησυχία ότι η Βόρεια Κορέα είναι πιθανό να επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μέσο προπαγάνδας, αντί για ένα ενδεχόμενο άνοιγμα προς έναν διάλογο με τη Νότια Κορέα”.