Ο διαβήτης των ενηλίκων... απειλεί και τα παιδιά!

Διαβήτης των “ενηλίκω픨εμφανίστηκε σε παιδί κάτω των τριών ετών. Αυτή η πρωτοφανής όσο και ανησυχητική ανακάλυψη παρουσιάστηκε στο 51ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Διαβητολογικής Εταιρείας που γίνετε στη Στοκχόλμη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ακόμη και ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2 (και όχι ο τύπου 1 – ο νεανικός διαβήτης των παιδιών) που σχετίζεται με τον τρόπο ζωής (παλαιότερα γνωστός ως διαβήτης των ενηλίκων) μπορεί να εμφανισθεί ακόμη και σε παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών. Διαβήτης τύπου 2, λοιπόν, εμφανίσθηκε σε ένα κορίτσι πριν συμπληρώσει την ηλικία των 3 ετών στις ΗΠΑ.

Το περιστατικό προκάλεσε αίσθηση καθώς έδειξε ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2 εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα για την υγεία των παχύσαρκων παιδιών. «Ο έγκαιρος εντοπισμός των μικρών αυτών ασθενών που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο, η έγκαιρη διάγνωση και η πρώιμη θεραπεία τους είναι σημαντικοί παράγοντες για την μερική αναστροφή της νόσου», επισημαίνουν οι επικεφαλής της Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής.

ΔΙΑΒΗΤΗΣπαιδιά