Έτσι θα είναι ο άνθρωπος του μέλλοντος - Θα έχει καμπούρα και δύο σετ βλέφαρα [video]

Οι ερευνητές προσομοιάζουν για το πως θα είναι ο άνθρωπος το 3000 μ.Χ.

Ο άνθρωπος σε μια χιλιετία θα έχει επηρεαστεί σημαντικά από την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν έναν τρόπο ζωής που θα είναι όλο και περισσότερο συνδεδεμένος με τις ηλεκτρονικές και ψηφιακές συσκευές, θα διαμορφώσουν ένα νέο τύπο ανθρώπου.

Η εικόνα που δίνουν οι επιστήμονες δεν είναι και η πιο ιδανική που θα φανταζόμασταν, καθώς ο άνθρωπος, σύμφωνα με το συγκεκριμένο μοντέλο, θα είναι καμπούρης, με χοντρό λαιμό και με δύο σετ βλέφαρα, μεταξύ άλλων.

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα μοντέλο ονόματι «Mindy», το οποίο όπως υποστηρίζουν μας δίνει μια γεύση του πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν οι άνθρωποι το 3000 μ.Χ ως αποτέλεσμα της εξάρτησής μας από την τεχνολογία.

Η Mindy δημιουργήθηκε από την Toll Free Forwarding ως ένας τρόπος οπτικοποίησης του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία επηρεάζει το ανθρώπινο σώμα, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

«Δημιουργήσουμε τον άνθρωπο του μέλλοντος του οποίου το σώμα έχει αλλάξει λόγω της υπερβολικής χρήσης του smartphone, των φορητών υπολογιστών κ.α.», εξηγούν οι υπεύθυνοι της έρευνας.

Οι αγκώνες των ανθρώπων του 3.000 ίσως σχηματίζουν ορθή γωνία από τον τρόπο που κρατάμε το κινητό και γράφουμε στον υπολογιστή.

Μιλώντας στο Toll Free Forwarding, ο Dr Nikola Djordjevic από το Med Alert Help εξήγησε: «Ο τρόπος με τον οποίο κρατάμε τα τηλέφωνά μας μπορεί να προκαλέσει πίεση σε ορισμένα σημεία επαφής – προκαλώντας ορθή γωνία, το οποίο είναι γνωστό ως σύνδρομο cubital tunnel.

«Οι ώρες που κοιτάμε στα τηλέφωνά μας δεν θα δημιουργήσουν μόνο καμπούρα αλλά και παχύτερο λαιμό», σύμφωνα με τα λεγόμενα των ερευνητών του μοντέλου Mindy.

Άλλα περίεργα χαρακτηριστικά που μπορούμε να περιμένουμε περιλαμβάνουν ένα παχύτερο κρανίο και μικρότερο εγκέφαλο, καθώς και ένα δεύτερο βλέφαρο για την πρόληψη της υπερβολικής έκθεσης στο φως.

«Οι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν ένα μεγαλύτερο εσωτερικό βλέφαρο για να αποτρέψουν την έκθεση σε υπερβολικό φως ή ο φακός του ματιού μπορεί να είναι εξελικτικά ανεπτυγμένος έτσι ώστε να εμποδίζει το εισερχόμενο μπλε φως αλλά όχι άλλα φώτα υψηλού μήκους κύματος όπως πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο», είπε ο Kasun Ratnayake από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο.

Η Mindy είναι η διάδοχος της Emma -της άρρωστης συναδέλφου του μέλλοντος – η οποία κατασκευάστηκε το 2019 για να τονίσει τη σημασία των καλών συνθηκών στο χώρο εργασίας.

Η Emma επινοήθηκε από τους ερευνητές μετά από συνεντεύξεις με περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους σχετικά με τα θέματα υγείας και τις ανησυχίες τους.

Έχει μόνιμα καμπουριασμένη στάση καθισμένη για ώρες κάθε μέρα πάνω από το γραφείο της, ξηρά κόκκινα μάτια από την παρατεταμένη έκθεση στην οθόνη του υπολογιστή και ωχρό δέρμα επειδή περνάει χρόνια παγιδευμένη κάτω από το εκτυφλωτικό τεχνητό φως.

άνθρωποςεπιστήμονεςμέλλον