Δημοσκόπηση Alco: Στις 12,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Ποια η γνώμη των πολιτών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Δημοσκόπηση διενήργησε η Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης, στην οποία  προβάδισμα 12, 9 μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι πολίτες εκφράζουν την άποψή τους, μεταξύ άλλων, σε σχέση με την  πανδημία, την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και το αίσθημα ασφάλειας.

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών, όπως οι υγειονομικοί, τάσσεται το 57%, έναντι 32% που δηλώνει αντίθετο. Η πλειοψηφία (44%) εκτιμά επίσης ότι πρέπει να υπάρξουν «διευκολύνσεις» για τους εμβολιασμένους πολίτες από τη στιγμή που όλοι θα έχουν πρόσβαση σε εμβόλια.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία, το 42% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο, ενώ το 54% λίγο ή καθόλου.

Ως προς το εργασιακό, το 55% κρίνει ότι θα λειτουργήσει αρνητικά για τους εργαζόμενους η δυνατότητα διευθέτησης του ωραρίου με ατομική συμφωνία εργοδότη-εργαζόμενου.

Σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες (ποσοστό 48%) δηλώνει ότι νιώθει λιγότερο ασφαλής από ό,τι πριν από 3 χρόνια. Το 33% νιώθει το ίδιο, ενώ 12% νιώθουν περισσότερο ασφαλείς.

δημοσκόπηση ALCO