Αφιέρωμα του TIME στον Μητσοτάκη: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκπλήσσει - Θέλει το comeback της δεκαετίας για την Ελλάδα»

Εκτενές αφιέρωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξενεί το περιοδικό TIME, το οποίο τιτλοφορείται ως «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει το έθνος του να είναι το comeback της δεκαετίας».

Το άρθρο ξεκινά: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει να κάνει μια εξομολόγηση: “Μερικές φορές βλέπω τα πλάνα από τις ομιλίες μου και φαίνομαι πάντα πολύ ψηλότερος από όλους τους άλλους γύρω μου”, λέει ο 1,80 μ. Έλληνας πρωθυπουργός με ένα μειλίχιο χαμόγελο, δεμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του με ένα σιδερωμένο μπλε πουκάμισο και μαύρο φούτερ. “Για να ξέρετε, υπάρχει μια μικρή πλατφόρμα στην οποία ανεβαίνω και την οποία δεν μπορείτε να δείτε στα βίντεο”».

Η ανάρτηση του περιοδικού TIME στο Instagram

Το περιοδικό TIME ασχολείται με την απήχηση που έχει ο κ. Μητσοτάκης στο TikTok, όπου «αναδεικνύει με τόση επιτυχία την πιο χαλαρή πλευρά του». Ο πρωθυπουργός εξηγεί ότι το «TikTok γεφύρωσε» το χάσμα μεταξύ του πολιτικού που «φορά γραβάτα» και της πιο ανάλαφρης πλευράς.

Ο Μητσοτάκης εκπλήσσει με πολιτικές κινήσεις, όπως ο γάμος ομοφύλων

Το ΤΙΜΕ σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν εκπλήσσει μόνο μέσα από το TikTok, αλλά και με τις πολιτικές του κινήσεις, όπως τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

«Έκανε αυτό το βήμα παρά την οργή της πανίσχυρης Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την έλλειψη υποστήριξης από το ένα τρίτο του δικού του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αναγκάζοντάς τον να προσεγγίσει την απέναντι πλευρά», γράφει το TIME.

«Για λόγους αρχής, είχε έρθει η ώρα να κάνω το σωστό», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Κοινωνικά φιλελεύθερος, αλλά δημοσιονομικά υπεύθυνος

«Η νομοθεσία έχει αφήσει σε πολλούς την αίσθηση ότι ο Μητσοτάκης είναι ένας διαφορετικός συντηρητικός ηγέτης. Είναι κοινωνικά φιλελεύθερος. Υπέρ της ανάπτυξης αλλά δημοσιονομικά υπεύθυνος, λέει. Σκληρός στο μεταναστευτικό. Σκληρά φιλοδυτικός και φιλονατοϊκός. Πιστεύει ότι έχει βρει ένα “ενδιαφέρον γλυκό σημείο” και μάλιστα έχει και ένα όνομα γι’ αυτό: το “νέο τρίγωνο”. Σε μια εποχή που οι εν ενεργεία βουλευτές σφυροκοπούνται σε όλο τον κόσμο, ο Μητσοτάκης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κέρδισε την επανεκλογή του με μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων από ό,τι την πρώτη φορά»., αναφέρει το περιοδικό.

Όπως σημειώνει το περιοδικό, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αντιμετωπίζει αντιξοότητες. Έχει δεχθεί πυρά για μια σειρά τραγωδιών και παραλείψεων. Κύριος στόχος του είναι να ευθυγραμμίσει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Για μια χώρα που είναι η δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ μετά την Βουλγαρία, αυτό είναι μια δύσκολη αποστολή. “Πρέπει να καλύψουμε πολλά κενά”, παραδέχεται».

TimesΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκηςπολιτική