Δημοσκόπηση Alco: Στις 12,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Ποια η γνώμη των πολιτών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Δημοσκόπηση διενήργησε η Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης, στην οποία  προβάδισμα 12, 9 μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι πολίτες εκφράζουν την άποψή τους, μεταξύ άλλων, σε σχέση με την  πανδημία, την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και το αίσθημα ασφάλειας.

Alco_09
Alco_09a
Alco_08
Alco_06
Alco_07

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών, όπως οι υγειονομικοί, τάσσεται το 57%, έναντι 32% που δηλώνει αντίθετο. Η πλειοψηφία (44%) εκτιμά επίσης ότι πρέπει να υπάρξουν «διευκολύνσεις» για τους εμβολιασμένους πολίτες από τη στιγμή που όλοι θα έχουν πρόσβαση σε εμβόλια.

Alco_02
Alco_03

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία, το 42% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο, ενώ το 54% λίγο ή καθόλου.

Alco_01

Ως προς το εργασιακό, το 55% κρίνει ότι θα λειτουργήσει αρνητικά για τους εργαζόμενους η δυνατότητα διευθέτησης του ωραρίου με ατομική συμφωνία εργοδότη-εργαζόμενου.

Alco_05

Σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες (ποσοστό 48%) δηλώνει ότι νιώθει λιγότερο ασφαλής από ό,τι πριν από 3 χρόνια. Το 33% νιώθει το ίδιο, ενώ 12% νιώθουν περισσότερο ασφαλείς.

Alco_04