Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ξανά στο νοσοκομείο

O Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο λίγο καιρό μετά την έξοδο του.

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ΑNSA, επέστρεψε την Παρασκευή (9/6) στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, στο οποίο είχε εισαχθεί στις 5 Απριλίου εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού και προβλημάτων υγείας που οφείλονταν σε χρόνια μορφή λευχαιμίας.

Μετά την προτελευταία εισαγωγή του, οι γιατροί ανέφεραν πως ο Μπερλουσκόνι πάσχει από Χρόνια Μυελομονοκυτταρική Λευχαιμία, χωρίς να διευκρινίζεται το πότε εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο καρκίνος, επισημαίνοντας, όμως, ότι δεν είχε οξεία μορφή.

Η υγεία του Μπερλουσκόνι έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε κάνει εγχείρηση καρδιάς το 2016, ενώ έχει εισαχθεί επανειλημμένως στο νοσοκομείο από τότε που προσβλήθηκε από κορωνοϊό, πριν από τρία χρόνια.

Η Forza Italia του Μπερλουσκόνι συναπαρτίζει τον δεξιό συνασπισμό της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, με τον ίδιο να μη διατηρεί ρόλο στην κυβέρνηση.

Τον περασμένο μήνα, ο Μπερλουσκόνι δημοσίευσε δύο βιντεοσκοπημένα μηνύματα από το νοσοκομείο, απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματος και υποστηρικτές του. Τόνισε, μάλιστα, στο συνέδριο της Forza Italia πως είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση.

νοσοκομείοΣίλβιο Μπερλουσκόνι