Ραδιοφωνικός παραγωγός στο Βέλγιο παρότρυνε τους ακροατές να πυροβολήσουν τον πρωθυπουργό της χώρας

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρο, όταν ενημερώθηκε από το επιτελείο του ότι ένας ραδιοφωνικός παραγωγός τοπικού σταθμού φέρεται να προέτρεψε τους ακροατές να τον πυροβολήσουν.

Όπως αναφέρει το Politico, o Ντε Κρο κατέθεσε μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου όταν ενημερώθηκε για τα απαράδεκτα λεγόμενά του. Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος προσπάθησε να δικαιολογηθεί επισημαίνοντας πως ό,τι ακούστηκε στην εκπομπή του, το είπε παιχνιδιάρικα.

Και μάλιστα, λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Σλοβάκου πρωθυπουργού, Ρόμπερτ Φίτσο ο οποίος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόμενος σε ΜΕΘ.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), o Μπάρντε Λέιτς, διευθυντής επικοινωνίας του Αλεξάντερ ντε Κρο, ανέφερε «ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος κάλεσε τους ακροατές να προχωρήσουν (ανοίγοντας πυρ) παρά την ασφάλεια γύρω από αυτόν τον τύπο (εννοούσε τον πρωθυπουργός του Βελγίου)». Ο ίδιος πρόσθεσε πως, τα λεγόμενα του δημοσιογράφου, ειπώθηκαν λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, την οποία και σχολίασε στη διάρκεια της εκπομπής του».

«Η έκκληση για βία τιμωρείται. Η καταγγελία έχει υποβληθεί στην αστυνομία του Βάρεγκεμ. Ο πρωθυπουργός συνεχίζει κανονικά την εκστρατεία του», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Αλεξάντερ ντε Κρο, σύμφωνα με το Politico.

Σημειώνεται ότι, στο Βέλγιο θα στηθούν κάλπες στις 9 Ιουνίου για τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Όπως αναφέρει το φλαμανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο VRT, ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής του τοπικού σταθμού Wagerem1 δεν δίστασε να πει στην διάρκεια της εκπομπής του: «Σε όλους εκείνους που σκέφτονται να πυροβολήσουν τον Αλεξάντερ ντε Κρο, αλλά δεν το τολμούν λόγω της ασφάλειας αυτού του τύπου. Βλέπετε ότι είναι δυνατόν να πυροβολήσετε έναν πρωθυπουργό. Θα έλεγα λοιπόν: Προχωρήστε!».

Σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τις τολμηρές δηλώσεις του παρουσιαστή του, ο ραδιοφωνικός σταθμός Wagerem1, που εκπέμπει από την επαρχία της Δυτικής Φλάνδρας του Βελγίου, έσπευσε να επισημάνει ότι τον έθεσε άμεσα σε διαθεσιμότητα. Τόνισε επίσης ότι ο ραδιοφωνικός παραγωγός «προέβη σε μία εντελώς εσφαλμένη εκτίμηση αναφορικά με τον χρόνο και το πλαίσιο και, κατά συνέπεια, δεν έπρεπε να κάνει αυτή τη δήλωση».

Από την πλευρά του, ο ραδιοφωνικός παραγωγός που προέβη στην άστοχη αν μη τι άλλο δήλωση, υποστήριξε ότι αυτά που είπε, ήθελε να ακουστούν με παιχνιδιάρικο τρόπο, κάτι όμως που δεν του βγήκε… Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε συγγνώμη από τους ακροατές και από τον Wagerem1, όπως επισημαίνεται στη δήλωση του ραδιοφωνικού σταθμού.

Αλεξάντερ ντε ΚροΒέλγιοΕΕΚόσμος