Το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας προσαρμόζεται κατά βούληση στην εκάστοτε κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική ανάγκη της κοινωνίας. Διαμορφώθηκε με τέτοια χαρακτηριστικά, ώστε η προσαρμοστικότητα του αυτή να αποκαλύπτει και τη διάθεση του σύγχρονου, ανανεωμένου πολιτικού φορέα που εκπροσωπεί.
Ένα πολιτικό κόμμα πλέον, δεν είναι ένα ακίνητο παθητικό σύμβολο που πρεσβεύει μία ιδέα εμμονικά καρφωμένη στο νου. Δεν είναι μια απρόσωπη εικόνα ή ένας πολιτικός αρχηγός που η παρουσία του και μόνο, μπορεί να χαράξει πολιτική και να ξεσηκώσει τον πολίτη να τον ακολουθήσει. Δεν είναι ένα χρώμα ή μια απόχρωση ενός χρώματος, η οποία δημιουργεί διαχωριστικές γραμμές στην κοινωνία και ψάχνει αιώνια και εναγωνίως το αντίθετό του για μια δίχως τέλος αντιπαράθεση. Το σύγχρονο πολιτικό κόμμα, διατηρώντας στον πυρήνα την κεντρική ιδεολογία του, προσαρμόζεται προς όφελος των πολιτών και μεταμορφώνεται ανάλογα με την περίσταση. Μοναδικό του μέλημα είναι τα χρώματα των πολιτών, να αντικατοπτρίζονται στο δικό του. Να είναι ένας ανεστραμμένος καθρέφτης, που θα απορροφά και θα συνδυάζει όλα τα χρώματα της κοινωνίας. Χωρίς να τραβάει γραμμές και χωρίς να ξεχωρίζει το κόκκινο από το πράσινο ή το μπλε.
Σε μία πρόσφατη ομιλία του, με θέμα την κατάσταση στην Παιδεία και τα Πανεπιστήμια, ο Κυριάκος είπε: “Θέλουμε πανεπιστήμια όπου φοιτητές και καθηγητές δεν θα φοβούνται. Θέλουμε πανεπιστήμια για τα οποία δεν θα ντρεπόμαστε. Εγγυώμαι προσωπικά ότι στο δημόσιο πανεπιστήμιο δεν θα υπάρχει κανείς χώρος υπό κατάληψη. Οι συμμορίες που σήμερα τα λυμαίνονται θα εξοβελιστούν από αυτά. Αυτήν τη δουλειά θα την κάνει η οργανωμένη πολιτεία και όχι κάποιο – εντός εισαγωγικών – ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα.” Επίσης σημείωσε με έμφαση ότι το άσυλο, με τη σημερινή του μορφή, θα καταργηθεί. Σε μία άλλη τοποθέτηση του, με θέμα τον τρόπο λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος είπε: “Ανήμερα της εθνικής εορτής δόθηκε νέα 6ημερη άδεια στον τρομοκράτη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνω για να το γνωρίζουν όλοι: Το καθεστώς των αδειών θα αλλάξει και αμετανόητοι δολοφόνοι δεν θα βγαίνουν από τη φυλακή.”
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ίσως δεν ήταν ο πρώτος, αλλά σίγουρα ήταν ο πιο διάσημος , από αυτούς που έχουν καταγραφεί ιστορικά να σημειώνουν ότι ο ορισμός της παραφροσύνης, ως γενική κοινωνική έννοια και όχι ως επιστημονική ιατρική ορολογία, είναι το να επαναλαμβάνει κάποιος το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα. Ήρθε λοιπόν η ώρα και για την Ελλάδα να βγει από έναν φαύλο πολιτικό κύκλο κάνοντας κάτι διαφορετικό, με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Και ίσως, με αυτό τον τρόπο, να καταφέρει να δει αυτά τα περίφημα διαφορετικά αποτελέσματα που όλοι ψάχνουμε εδώ και καιρό, κάνοντας το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά…