Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

O μόνος τρόπος για να μας ακούσουν αυτή τη στιγμή η εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας που θα έχει πραγματική διάθεση συνεργασίας και στο εσωτερικό της και στην πολιτική της σύμπραξη με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Όπως αναφέρει και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης (δείτε εδώ), θα πρέπει η Ελλάδα επιτέλους να δημιουργήσει «τη δική της πολιτική ευρωπαϊκής συνεργασίας», να έχει ισχυρό στίγμα και λόγο μέσα στην ευρωπαϊκή κοινότητα και να σταματήσει να απασχολεί τους εταίρους  της μόνο για τα οικονομικά της προβλήματα και για όλες τις εξαιρέσεις που θα πρέπει να δημιουργούνται πάντα για αυτή τη μία προβληματική, απομονωμένη  χώρα του Νότου.

Οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου, τα δύο πρώτα κόμματα θα πρέπει να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ένα ενιαίο στρατηγικό πλαίσιο συνεργασίας και ευρωπαϊκής, σύγχρονης πολιτικής προοπτικής. Θα πρέπει να επιδιώξουν τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη και συνεργασία, από όλα τα δημοκρατικά και φιλοευρωπαϊκά κόμματα που θα βρίσκονται στην καινούργια Βουλή και αυτό θα πρέπει να γίνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό επιβεβαιώνουν και όλες οι δημοσκοπήσεις, όπου το ποσοστό των πολιτών που θέλουν μια κυβέρνηση συνεργασίας και όχι δεύτερες εκλογές, ξεπερνά σταθερά το 60% (η φωτογραφία είναι από δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ).

Η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει τελειώσει και η κουλτούρα της πολιτικής συνεργασίας, που ξεκίνησε με την προηγούμενη κυβέρνηση, πρέπει τώρα να γίνει ένας άτυπος θεσμός και στην Ελλάδα της Ευρώπης του 2015.

 

εκλογέςκυβέρνηση εθνικής ενότηταςσυνεργασία