Get Me Away From Here

Ο (μεγαλομανής;) Elon Musk ξαναχτυπά: μπορεί πύραυλος της SpaceX να εξερράγη πριν λίγες εβδομάδες, όμως ο δισεκατομμυριούχος δημιουργός της Tesla δεν το βάζει κάτω με τα διαστημικά του σχέδια. Όπως ανακοίνωσε χθες, μιλώντας στο συνέδριο του Διεθνούς Αστροναυτικού Κογκρέσου στο Μεξικό, οραματίζεται μια ανθρώπινη αποικία στον Άρη μέσα στα επόμενα 100 χρόνια, κάτι το οποίο εκτιμά πως θα είναι αναγκαίο για την επιβίωση της ανθρωπότητας, καθώς για το Musk είναι βέβαιο ότι αν μείνουμε “κολλημένοι” στη Γη για μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα “extinction event” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι βέβαιο.

Πώς θα φτάσουν οι πρώτοι άποικοι στον Κόκκινο Πλανήτη; Με το γιγαντιαίο διαστημόπλοιο που θα κατασκευάσει, χωρητικότητας 100 ανθρώπων, το οποίο σκέφτεται να ονομάσει Heart of Gold(βλ. Hitchhiker’s Guide to the Galaxy), και το οποίο θα κάνει το πρώτο επανδρωμένο του ταξίδι μέσα στην επόμενη δεκαετία. Στη συνέχεια, ταξίδια θα πραγματοποιούνται περίπου κάθε δυο χρόνια, όταν οι τροχιές Άρη και Γης θα φέρνουν τους πλανήτες πιο κοντά. Για αρχή, η “Χρυσή Καρδιά” θα κάνει μόνο 80 μέρες για να φτάσει στον Άρη, για καύσιμα θα χρησιμοποιεί μεθάνιο και οξυγόνο, ενώ το εισιτήριο μεταφοράς θα κοστίζει γύρω στα 200.000 δολάρια (η τιμή αναμένεται να πέσει σταδιακά).

Όσο για τα ρίσκα του όλου project; Παραδέχθηκε ότι είναι σημαντικά, ενώ για τους πρώτους ταξιδιώτες είπε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα επιβιώσουν. “Are you prepared to die? If that’s okay, you’re a candidate for going.” Το βίντεο της SpaceX για να εξοικειωθείτε με την όλη ιδέα θα το βρείτε εδώ.

Elon Musk