Ο τρόπος που κοιμάστε μαζί φανερώνει πολλά για την σχέση σας

Αγκαλιά, πρόσωπο με πρόσωπο ή με γυρισμένη την πλάτη; Εσείς πώς κοιμάστε; Και τι φανερώνει η στάση του ύπνου σας για την σχέση σας;

Μια έρευνα που έγινε στην Βρετανία παρουσιάζει τις πιο συνηθισμένες στάσεις ύπνου των ζευγαριών. Μόνο το 2 % από το δείγμα των ζευγαριών που μελετήθηκαν κοιμούνται όλο το βράδυ αγκαλιά πρόσωπο με πρόσωπο με ενωμένα τα πόδια τους.

Η στάση που έχουμε όταν κοιμόμαστε ‘δείχνει την σύνδεση και την ασφάλεια’ του ζευγαριού’ σημειώνει η ψυχολόγος Corrine Sweet όπου η έρευνα έγινε υπό την επιμέλεια της.

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει αναλυτικά:

Liberty: Πλάτη με πλάτη χωρίς να αγγίζονται

Το 27% των ζευγαριών επιλέγουν αυτή την στάση. Η ψυχολόγος Corrine Sweet τονίζει ότι τα άτομα αυτά που κρατούν αυτή την στάση είναι ανεξάρτητα και το διατηρούν αυτό και στην σχέση τους.

Cherish: Πλάτη με πλάτη και να αγγίζονται

Το 23% των ζευγαριών κοιμούνται πλάτη με πλάτη αλλά αγγίζονται και αυτό είναι ένα ρομαντικό σημάδι. Η Corrine Sweet αναφέρει ότι η στάση αυτή δείχνει δυο χαλαρούς και άνετους συντρόφους και αυτό είναι συχνό φαινόμενο για τις σχέσεις.

Spooning: ο ένας πλάτη στην αγκαλιά του άλλου

Αν και πρόκειται για  την κλασική στάση ερωτευμένων ζευγαριών, μόνο το 18%  την έχει υιοθετήσει. Η ψυχολόγος Sweet αναφέρει ότι είναι η ‘παραδοσιακή στάση’ και δείχνει μια ρομαντική δυναμική ανάμεσα στο ζευγάρι όπου ο ένας σύντροφος κρατάει προστατευτική στάση απέναντι στον άλλον.

Lovers’ knot: Πρόσωπο με πρόσωπο

Η πιο σύνθετη στάση όπου το ζευγάρι αποκοιμιέται διατηρώντας την στάση της φωτογραφίας για δέκα λεπτά και μετά χωρίζεται. Αυτό αποτελεί σημάδι μιας σχέσης με ισχυρούς δεσμούς. Μόνο το 8% κοιμάται με αυτόν τον τρόπο όπου φανερώνει ότι υπάρχει ένας συμβιβασμός ανάμεσα στην οικειότητα και την ανεξαρτησία.

Superhero: Starfish στάση

Όλες οι γυναίκες ονειρεύονται  έναν υπερήρωα άλλα όταν είναι να έρθει στο κρεββάτι μας είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται.

Μόνο το 3% έχει υιοθετήσει αυτή την στάση του ‘ ‘ήρωα’  οπού με λίγα λόγια ο ένας σύντροφος εκτοπίζει τον άλλο και πιάνει όλο το χώρο.

The romantic: Το κεφάλι του ενός στο στήθος του άλλου

Μια στάση που την βλέπουμε συχνά στις νέες σχέσεις όπου το κεφάλι της γυναικάς είναι στο στήθος του άντρα. Μια στάση που την έχει υιοθετήσει μόνο το 4% των ζευγαριών και δείχνει μια ζωντανή και παθιασμένη αγάπη.

Pillow talk: Πρόσωπο με πρόσωπο χωρίς να αγγίζονται

Μόνο το 3% των ζευγαριών κοιμούνται πρόσωπο με πρόσωπο αλλά με κενό ανάμεσά τους.

Πάντως σύμφωνα με την ψυχολόγο η στάση αυτή δείχνει οικειότητα και μια όμορφη επικοινωνία.

The Lovers: Πρόσωπο με πρόσωπο με τα πόδια ενωμένα όλο το βράδυ

Μόνο το 2% κοιμάται με αυτό τον τρόπο και ο λόγος είναι ότι πρόκειται για μια πολύ ρομαντική θέση όπου δείχνει έλλειψη ανεξαρτησίας και από τους δύο συντρόφους.

έρευνασχέση\ύπνος