Πώς θα αποκτήσετε σέξι κοιλιακούς

Ο πλαστικός χειρουργός Ευάγγελος Κεραμίδας αποκαλύπτει το μυστικό για επίπεδη κοιλιά: Λέγεται Non touch-No pain και είναι η νέα μέθοδος κοιλιοπλαστικής. Χάρη σε αυτήν δεν πονάμε και επιστρέφουμε στο σπίτι μας λίγες ώρες μετά το χειρουργείο.

Τα μαθήματα πιλάτες και ο χορός σας έχουν τονώσει την αυτοπεποίθηση. Καταφέρατε να χάσετε τα κιλά που θέλατε και τώρα το σώμα δείχνει καλλίγραμμο και λεπτό. Μοναδική παραφωνία είναι η κοιλιά σας. Το δέρμα είναι υπερβολικά χαλαρό, ενώ το λίπος τη δείχνει πρησμένη. Είναι κανόνας : Όσο κι αν γυμνάζεστε, αν υπάρχουν μεγάλη χαλάρωση και σωσίβιο, οι κοιλιακοί μπορεί να μην επανέλθουν στην αρχική τους θέση. Η νέα μέθοδος που λύνει το πρόβλημα αφαιρώντας την περίσσεια λίπους από την περιοχή και προσφέροντας σύσφιγξη είναι η κοιλιοπλαστική Non touch-No Pain. Το καινούριο που φέρνει στις επεμβάσεις είναι ο μικρός χρόνος ανάρρωσης και ο ελάχιστος έως ανύπαρκτος πόνος. Ο πλαστικός χειρουργός Ευάγγελος Κεραμίδας που υπογράφει τη Non touch-No pain εξηγεί τι να περιμένουμε από μια τέτοια μέθοδο.

Ποιοι είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι για την κοιλιοπλαστική;

Η κοιλιοπλαστική απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες που έχουν χαλάρωση στο δέρμα της κοιλιάς και υπερβολική εναπόθεση λίπους που δεν διορθώνονται πλέον με την δίαιτα και την άσκηση. Ιδανικοί υποψήφιοι είναι γυναίκες που είχαν πολλές κυήσεις, αλλά και άντρες που έχασαν και πήραν κιλά, και έχουν εμφανίσει τη λεγόμενη λιποδυστροφία έπειτα από κάποια γαστρεντερολογική επέμβαση με σκοπό να χάσουν βάρος. Με την χειρουργική επέμβαση της κοιλιοπλαστικής αφαιρούμε περίσσεια δέρματος και λίπους από τα κατώτερα στρώματα του κοιλιακού τοιχώματος και επαναφέρουμε τους ορθούς κοιλιακούς μυς στη θέση τους.

Μιλήστε μας για την καινούρια τεχνική Non touch-No Pain που εφαρμόζετε.

Εφαρμόσαμε με την επιστημονική μου ομάδα την τεχνική Non touch-No pain για πρώτη φορά στην αυξητική μαστού το 2004. Το 2012 η μέθοδος παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο συνέδριο Αισθητικής χειρουργικής στη Γενεύη και πλέον η Non touch-No pain χρησιμοποιείται και στην κοιλιοπλαστική. Τελευταία η Non touch-No pain τεχνική στην κοιλιοπλαστική παρουσιάστηκε στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αισθητικής Χειρουργικής στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ενθουσίασε επιστήμονες και κοινό. Χάρη σε αυτήν ο χρόνος αποθεραπείας είναι μικρός και ο πόνος σχεδόν ανύπαρκτος. Μετά την κοιλιοπλαστική ο ασθενής μπορεί με ασφάλεια να πάει στο σπίτι του την ίδια κιόλας μέρα. Επίσης οι λέξεις παροχετεύσεις και σωληνάκια καταργούνται. Ο ασθενής μπορεί να κινητοποιηθεί μέσα σε 6 ώρες μετά την κοιλιοπλαστική. Ελαχιστοποιούνται οι επιπλοκές όπως η εν τω βάθει θρόμβωση και πνευμονική εμβολή, η συγκέντρωση υγρού στην κοιλιά, η νέκρωση του δέρματος. Χάρη σε όλα αυτά, η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με ασφάλεια και με άλλες χειρουργικές επεμβάσεις όπως αυξητική στήθους, λιποαναρρόφηση, ανόρθωση στήθους κ.ά. που στις μητέρες ονομάζεται Mommy Makeover.

Ποια είναι η φιλοσοφία της τεχνικής Non touch-No pain;

Όπως και στο μαστό έτσι και στην κοιλιά υιοθετούμε τις ίδιες αρχές. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην προετοιμασία. Για παράδειγμα, πριν από την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής και κατά τη διάρκειά της εφαρμόζουμε στον κάθε ασθενή αντιθρομβωτικές κάλτσες που βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος, μηχανισμό μηχανικής πιέσεως στις γάμπες (Flowtron), ηλεκτρική κουβέρτα που εξισορροπεί τη θερμοκρασία του σώματος κατά την διάρκεια του χειρουργείου, ώστε ο ασθενής να μην ξυπνήσει με ρίγος. Φυσικά, υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία που ακολουθούμε και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Τι προσέχετε κατά τη διάρκεια της επέμβασης;

Στη Non touch-No pain κοιλιοπλαστική τα δάχτυλα του γιατρού δεν έρχονται σε επαφή με την περιοχή που διορθώνεται, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το τραύμα. Τα στοιχεία κλειδιά περιλαμβάνουν: Ένα ειδικό εργαλείο για τη χειρουργική παρασκευή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα: Ελάχιστο τραυματισμό των ιστών, μηδενική αιμορραγία, κατάργηση της ανάγκης για μετάγγιση αίματος και των παροχετεύσεων (σωληνάκια κ.ά.) και άμεση κινητοποίηση του ασθενή που περπατά αμέσως. Επίσης περιορίζεται η συγκέντρωση υγρού στην κοιλιά-το περίφημο ύγρωμα-επειδή διατηρούμε τα λεμφαγγεία αριστερά και δεξιά του κοιλιακού τοιχώματος. Με αυτό τον τρόπο περιορίζεται και ο πόνος. Τα εσωτερικά ράμματα που χρησιμοποιούμε διορθώνουν τη χαλάρωση – διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών και καθηλώνουν το δέρμα στο κοιλιακό τοίχωμα ελαττώνοντας την εμφάνιση του υγρώματος.

Ο ασθενής φορά κορσέ μετά την κοιλιοπλαστική;

Με τη Non touch-No pain ο ασθενής πρέπει να φορά ειδικό κορσέ για 2-4 εβδομάδες. Επίσης πρέπει να προσέχει και να ακολουθεί τις οδηγίες μας οπωσδήποτε τις 2 πρώτες εβδομάδες μετά την κοιλιοπλαστική. Στο γυμναστήριο μπορεί να επιστρέψει μετά από 1 μήνα.

Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;

Αφού εφαρμόσουμε την τεχνική Non touch-No pain ο ασθενής κινητοποιείται πολύ γρήγορα επειδή δεν πονάει καθόλου ή ελάχιστα και δεν έχει παροχετεύσεις. Την ίδια μέρα μπορεί με ασφάλεια να πάει στο σπίτι του, ενώ την επομένη να κάνει ντους και να πάει για καφέ. Όλα αυτά πριν από χρόνια ήταν αδιανόητα. Η επιστροφή στην εργασία είναι άμεση, από 5 μέρες έως και 2 εβδομάδες, κάτι που εξαρτάται από το είδος της. Ωστόσο κάποιος μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες σχεδόν αμέσως.

Υπάρχουν τομές; Η κοιλιοπλαστική αφήνει σημάδια;

Η κοιλιοπλαστική έχει τομή και το σημάδι της κρύβεται μέσα στο εσώρουχο ή το μαγιό. Η τομή είναι στο ίδιο ύψος με εκείνη της καισαρικής και σε διάστημα 6 μηνών έως 3 χρόνων το ίχνος παίρνει το χρώμα του δέρματος.

Υπάρχουν μελέτες για τη νέα κοιλιοπλαστική;

Πέρα από τη δική μας εμπειρία και έρευνα πάνω στην τεχνική Non touch-No pain, υπάρχουν και αρκετές μελέτες. Ενδεικτικά δημοσιεύσεις έχουν γίνει στην πολύ αξιόπιστη επιστημονική έκδοση της αισθητικής χειρουργικής Aesthetic Surgery Journal από το 2005 μέχρι σήμερα.

 

Non touch-No painκοιλιακοίΚοιλιοπλαστική