Τι πρέπει να αποφεύγουμε στο facebook

To facebook εκτός του ότι είναι το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί πλέον και ένα ισχυρό μέσο επικοινωνίας.  Πέρα από τις θετικές επιδράσεις που μπορεί να έχει στην ζωή μας καθώς μας δίνει χαρά και ευχαρίστηση έχει και κάποιες αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία μας. Ο ψυχοθεραπευτής  CLINTON POWER  μας προειδοποιεί παρουσιάζοντας πέντε πράγματα που πρέπει να αποφεύγουμε όταν χρησιμοποιούμε το αγαπημένο μας μέσο επικοινωνίας.

  1. Μην χρησιμοποιείτε το facebook για να ‘κατασκοπεύσετε’ τον σύντροφο σας.

Τα προβλήματα λύνονται με συζήτηση και προσωπική επαφή. Είναι λογικό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να είναι παρεξηγήσιμα.

  1. Μην χρησιμοποιείτε το facebook για να συγκρίνετε την ζωή σας με την ζωή των άλλων.

Είναι μια παγίδα που λίγο-πολύ όλοι έχουμε πέσει. Υπάρχουν στιγμές που πιάνουμε τον εαυτό μας να κοιτάμε τα προφίλ των φίλων μας και να χαζεύουμε φωτογραφίες από τις διακοπές τους ή γενικά τις δραστηριότητες τους. Αυτή η στάση μπορεί να μας αναπτύξει αισθήματα ζήλιας και φθόνου.

  1. Μην χρησιμοποιείτε τον facebook για να ‘επιτεθείτε’ σε κάποιο πρόσωπο.

Αυτό πάνω από όλα κάνει κακό στην δικιά σας ψυχολογία. Μια άσχημη κριτική θα σας φέρει αντιμέτωπους με πολλούς φίλους σας και αυτό θα σας δημιουργήσει ένταση.

  1. Αποφύγετε τις «σημαντικές» συνομιλίες σχετικά με τις προσωπικές σας σχέσεις στο Facebook.

Τα σχόλια σας να είναι τυπικά και διακριτικά. Μην διεισδύετε στα προσωπικά σας θέματα  και μην τα αναλύετε. Δεν χρειάζεται να ξέρει ο καθένας τα προσωπικά σας ζητήματα.

  1. Μην παρενοχλείτε και μην «καταδιώκετε» φίλους και γνωστούς στο Facebook.

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύετε τις ανασφάλειες σας και μειώνετε την αυτοεκτίμηση σας. Προτιμήστε τους παλιούς, καλούς τρόπους επικοινωνίας για να λύσετε τα προβλήματα σας . Μόνο με την προσωπική επαφή οι άνθρωποι έχουν μια φυσιολογική και γεμάτο υγεία ζωή.

Facebookεπιδράσειςεπικοινωνία