H ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί ότι το cybersex μπορεί να καταλήξει σε... εκβιασμό!

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κρούει το κώδωνα του κινδύνου στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς προειδοποιεί ότι έχει αποκαλυφθεί μεγάλη απάτη, κατά την οποία όμορφες γυναίκες προκαλούν άνδρες σε διαδικτυακό σεξ, ώστε στη συνέχεια να πέσουν θύματα του εκβιασμού τους.

Πιο συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου δημιουργούν προφίλ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή chatrooms, υποδυόμενοι όμορφες γυναίκες, ώστε να προσεγγίσουν τα θύματά τους, που είναι κυρίως άνδρες.

Στη συνέχεια τους προσκαλούν σε διαδικτυακό σεξ, τους βιντεοσκοπούν εν αγνοία τους και τους εκβιάζουν προκειμένου να μη δημοσιοποιήσουν τις ιδιωτικές τους στιγμές.

Οι εκβιαστές απειλούν τα θύματά τους ότι θα στείλουν τις ιδιωτικές τους στιγμές σε φίλους τους στα κοινωνικά δίκτυα και τους ζητούν χρηματικά ποσά μέσω συστημάτων και εταιρειών ηλεκτρονικών πληρωμών – ταχυμεταφοράς σε λογαριασμούς και χώρες παραλαβής των χρημάτων στο εξωτερικό.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή τέτοιου είδους κακόβουλων συμπεριφορών μέσω Διαδικτύου και συστήνει:

· Να μην συνομιλούμε με αγνώστους στο Διαδίκτυο.
· Να μην συναινούμε στο άνοιγμα κάμερας και βίντεο για συνομιλίες με αγνώστους στο Διαδίκτυο.
· Να είμαστε επιφυλακτικοί και προσεκτικοί στα αιτήματα φιλίας και τις προσεγγίσεις που δεχόμαστε μέσω Διαδικτύου.

cybersexδιαδικτυακό σεξΔιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματοςεκβιασμός