Φάκελο «φωτιά» παρέδωσε ο Π. Τσαρούχας στον Εισαγγελέα: Εξετάζονται τρεις καταγγελίες για βιασμούς

Η εισαγγελική έρευνα για υποθέσεις προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας στο χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής τέχνης, μπαίνει σε νέα τροχιά, μετά την παράδοση των σχετικών φακέλων από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Ο ηθοποιός και συγγραφέας Πασχάλης Τσαρούχας ως πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, εκλήθη ως μάρτυρας και  κατέθεσε διψήφιο αριθμό καταγγελιών στις εισαγγελικές αρχές.

Μάλιστα, οι εν λόγω πράξεις φέρεται να είναι κατά βάση πλημμεληματικές ενώ σημαντικό μέρος αυτών σύμφωνα με πληροφορίες είναι παραγεγραμμένες, ωστόσο μπορεί να παράσχουν σημαντικά στοιχεία, που συμπληρώνουν κενά στο ευρύτερο παζλ της έρευνας.

Το ενδιαφέρον των εισαγγελικών αρχών στρέφεται ιδιαίτερα σε δύο, ίσως και τριες καταγγελίες οι οποίες -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες-, αφορούν στο κακούργημα του βιασμού ή της απόπειρας βιασμού και αναμένεται άμεσα να εξεταστούν ενδελεχώς.

Οι καταγγελίες αυτές στρέφονται κατά τουλάχιστον δύο προσώπων και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης ανεξάρτητα από το έαν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής τους ή όχι.

 

 

αποπειρα βιασμούβιασμόςεισαγγελική έρευνακαταγγελίεςΠασχάλης Τσαρούχαςπρόεδρος Πειθαρχικού ΣυμβουλίουΣΕΗΣτοιχεία φωτιάΣωματείο Ελλήνων Ηθοποιώνφάκελος