«Ταξιδεύοντας με τον Μίκη» : Η ταινία με πρωταγωνιστή τον μοναδικό Μίκη Θεοδωράκη

«Ταξιδεύοντας με τον Μίκη» ονομάζεται το καινούριο ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές τον αγαπημένο συνθέτη και την μουσική του.

Πίσω από αυτή την δουλειά βρίσκεται ο Αστέρης Κούτουλας, ο παραγωγός επί πολλά έτη του των συναυλιών του Μίκη Θεοδωράκη στο εξωτερικό. Στο καινούργιο ντοκιμαντέρ η κάμερα ακολουθεί τον Μίκη, τους τραγουδιστές, τους μουσικούς και το κοινό σε συναυλίες από τη Νότιο Αφρική μέχρι τη Σουηδία και τη Γερμανία και από τη Χιλή έως την Αυστραλία. Ο Αστέρης Κούτουλας έχει ασχοληθεί ξανά με τον κινηματογράφο, καθώς είναι ο δημιουργός της βραβευμένης ταινίας «Recycling Medea» – Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια.

Μέσα σε αυτή την μία ώρα προβολής ξετυλίγεται η ζωή του Μίκη σαν χείμαρρος. Περιγράφονται οι σημαντικότερες στιγμές της ζωής σου και ξεδιπλώνονται στοιχεία του χαρακτήρα του όπως το χιούμορ, η επαναστατικότητα, η ευαισθησία του.

Η ταινία δεν είναι έτοιμη , θέλει μήνες για να ολοκληρωθεί, όμως ελάχιστοι άνθρωποι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να δουν ένα τμήμα της πριν από λίγες μέρες σε μία κλειστή προβολή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

 

ντοκιματέρταινίαΤαξιδεύοντας με τον Μίκη