Γερμανία: Ο Μεσούτ Οζίλ προκάλεσε αντιδράσεις με ανάρτηση του κατά του Ισραήλ

Ο Μεσούτ Οζίλ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram μια φωτογραφία με τον χάρτη του Ισραήλ, στον οποίο ένα τεράστιο κόκκινο Χ κρύβει το όνομα της χώρας, ενώ με έντονα μεγάλα γράμματα αναφέρεται η λέξη Παλαιστίνη, σε μια κίνηση που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο πρώην διεθνής Γερμανός ποδοσφαιριστής Μεσούτ Οζίλ, ο οποίος έχει καταγωγή από την Γερμανία, θέλησε να ανεβάσει σε instagram story μια φωτογραφία η οποία σχολιάστηκε ιδιαίτερα, καθώς επέλεξε να… σβήσει το Ισραήλ από τον χάρτη, θέλοντας έτσι να δηλώσει ότι στηρίζει την Παλαιστίνη.

Ο Οζίλ, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο αργότερα κατέβασε την συγκεκριμένη ανάρτηση, ωστόσο ήδη είχε γίνει ντόρος, σχετικά με την επιλογή του ίδιου.

«Απίστευτ! Ο Μεσούτ Οζίλ, με τον ανοιχτό αντισημιτισμό του και την στενή σχέση του με τους Γκρίζους Λύκους, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτυχημένης ενσωμάτωσης. Οι αξίες μας δεν έχουν καμία σημασία για αυτόν. Είναι καλό που δεν παίζει πια για την Γερμανία», δήλωσε στην Bild o γενικός γραμματέας της CSU Μάρτιν Χούμπερμ, ενώ η αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Γιούλια Κλέκνερ, ζήτησε να του αφαιρεθεί το Αργυρό Δαφνόφυλλο, το οποίο αποτελεί στην Γερμανία την ύψιστη κρατική τιμή για αθλητικά επιτεύγματα.Ο Οζίλ άλλωστε έχει κατακτήσει με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας στο ποδόσφαιρο, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, με τον ίδιο να αποτελεί βασικό στέλεχος.

Με πληροφορίες από Υnetnews

ΓερμανίαΙσραήλΜεσούτ ΟζίλΠαλαιστίνη