Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη τη Δευτέρα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων

Δήλωση-τοποθέτηση για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων θα κάνει τη Δευτέρα 8 Αυγούστου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός δεν θα περιμένει το άνοιγμα της Βουλής καθώς πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Σημειώνεται ότι ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά και τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, και του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να συσταθεί άμεσα Εξεταστική Επιτροπή και η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, λέει «ναι» σε περίπτωση που κατατεθεί σχετικό αίτημα.

Παράλληλα, έντονες είναι και οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «η παραίτηση Δημητριάδη αποτελεί ομολογία ενοχής». Ταυτόχρονα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας έχει συγκαλέσει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος για το συγκεκριμένο θέμα.

Kυριάκος Μητσοτάκηςπαρακολούθησητηλέφωνα