Σπηλιωτόπουλος υπέρ Κασσελάκη για τους «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά»: Δεν υπάρχει τοξικότητα, τα νέα παιδιά δεν λένε «το παγωτό αυτό σκοτώνει»;

Για τη νέα συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ερωτηθείς αρχικά για τον ρόλο του στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα είναι στρατηγικός αναλυτής επικοινωνιολόγος. «Ο τίτλος είναι εκεί που ξεκίνησα, έκανα μια μεγάλη επαγγελματική διαδρομή, θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται να βάλουμε τίτλο γιατί υπάρχουν δυο καπέλα. Το ένα καπέλο είναι το επαγγελματικό, του στρατηγικού αναλυτή. Από τη στιγμή που απομακρύνθηκα πολιτικά και ψυχικά από τη ΝΔ τα 10 τελευταία χρόνια έκανα αυτή τη δουλειά και θα συνεχίσω να την κάνω» πρόσθεσε.

Από αυτή τη δουλειά ξεκίνησα σε αυτη τη δουλειά με βρήκε η ΝΔ

«Από αυτή τη δουλειά ξεκίνησα σε αυτή τη δουλειά με βρήκε η ΝΔ, αυτή τη δουλειά η ΝΔ την εμπιστεύτηκε. Έκανα μια πολιτική διαδρομή, είδα τη ΝΔ να αλλάζει και απομακρύνθηκα δεν έκανα κάποια πολιτική ζημιά», συνέχισε.

Ερωτηθείς αν θα συμμετείχε στη ΝΔ αν του το ζητούσαν είπε ότι «θα το σκεφτόμουν πάρα πολύ αλλά επειδή έχω απομακρυνθεί από τη ΝΔ και αισθάνομαι πολιτικά και ψυχικά παραμένω σε αυτό που ονομάζουμε προοδευτικό πολιτικό κέντρο και σίγουρα ο μεσαίος χώρος δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη ΝΔ οπότε θα έλεγα ότι είναι πολύ δύσκολο να δουλέψω και τώρα στη ΝΔ», είπε.

«Εγώ στέκομαι στα προβλήματα ο μεσαίος χωρος μετακινείται γιατί στην πραγματικότητα έχει συμπιεστεί. Έχει κατανεμηθεί στα δυο και μάλιστα όχι ισομερώς η μεσαία ταξη. Πράγματι υπάρχει ανάπτυξη αλλά το πρόβλημα είναι ότι αυτή η ανάπτυξη δεν κατανέμεται δίκαια. Ένα μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης διαρκώς φτωχοποιείται και ένα πολύ μικρό κομμάτι έχει πάει προς τα πάνω».

Ο κ. Κασσελάκης λειτουργεί με ένα τρόπο διαυγή και κρυστάλλινο

Αναφερόμενος στον κ. Κασσελάκη ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε ότι «πρώτη φορά ένας πολιτικός αρχηγός λέει με διαφανή τρόπο ότι αυτή είναι η ζωή μου». «Δεν έχει να κρύψει τίποτα. Ο κ. Κασσελάκης λειτουργεί με ένα τρόπο διαυγή και κρυστάλλινο και δεν χρειάζεται τις συμβουλές μου» σημείωσε και υπογράμμισε ότι «η διαφάνεια ξενίζει».

«Ο κ. Κασσελακης έχει ένα μεγάλο στοίχημα, σταδιακά να εκφράσει όλον τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο» υπογράμμισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Για δηλώσεις Κασσελάκη: Εχουν παρερμηνευτεί σκοπίμως

Σχετικά με την φράση του κ. Κασσελάκη «ότι «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά» ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «έχουν παρερμηνευτεί σκοπίμως για να δημιουργηθεί μια τοξική επίθεση από την άλλη πλευρά».

«Το “σκοτώνει” είναι μια φράση που σε έναν προφορικό λόγο τι λες για την αμέλεια ή και θετικά. Δεν έχετε ακούσει νέα παιδά να λένε “αυτό το παγωτό σκοτώνει”;» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Κασσελακης βάζει στην πολιτική συζήτηση κάτι που είναι κοινωνικό αίτημα, ότι δεν μπορεί να υπάρχει και να διαιωνίζεται το καθεστώς ατιμωρησίας» εξήγησε ο κ. Σπηλιωτόπουλος λέγοντας ότι ο  κ. Κασσελακης εννοούσε με τη φράση αυτή τις «αμέλειες που δημιούργησαν την τραγωδία στα Τέμπη».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος τέλος αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη στις ευρωεκλογές λέγοντας ότι αυτή «σηματοδοτεί μια ανάγκη της ΝΔ εντελώς καιροσκοπική να κλείσει τις διαρροές προς την άκρα δεξιά».

Αρης ΣπηλιωτόπουλοςΕΛΛΑΔΑΚασσελάκηςπολιτική