Ποιος μπλοφάρει στο πόκερ για το ελληνικό χρέος

Για λεκτικό αγώνα μεταξύ δύο πολιτικών ανδρών, του Αλέξη Τσίπρα και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνει λόγο η γερμανική λαϊκή εφημερίδα Bild, ενώ διερωτάται ποιος από του δύο λέει ψέματα στο ευρώ-πόκερ για το ελληνικό χρέος.

Αρχικά, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι “είναι ένας πόλεμος στα λόγια. Από δω οι Γερμανοί, από κει οι Έλληνες. Και οι δύο δηλώνουν νικητές στο ευρω-πόκερ για το χρέος δισεκατομμυρίων της Ελλάδας”. Στη συνέχεια παρατίθενται τα επιχειρήματα τους.

Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, ο Α. Τσίπρας δήλωσε: “Τραβήξαμε μια γραμμή κάτω από το λογαριασμό της Ε.Ε”. Στον αντίποδα ο Β. Σόιμπλε κατέστησε σαφές πως η η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ακολούθως, ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε: “Έχουμε κάνει ένα αποφασιστικό βήμα και έχουμε αφήσει την τρόικα πίσω  μας”. Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε ότι “η ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύεται να κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα μόνο με τη συμφωνία και των τριών θεσμών, που προηγουμένως αποκαλούνταν τρόικα”.

Να αναφερθεί ότι ο βαυαρός ΥΠΟΙΚ, Μάρκους Ζέντερ, (Χριστιανοκοινωνιστές) εξήγησε ότι “η έκβαση των συζητήσεων των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι μία νίκη για τη Γερμανία, για όλους και για τον Σόιμπλε.

Aλέξης ΤσίπραςBildΒόλφγκανγκ Σόιμπλε