Τσίπρας: Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι Κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις

“Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι Κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις”, είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, την ώρα που τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση του ΣτΕ την Τετάρτη, οπότε θα ληφθεί η απόφαση για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

“Τις Κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο λαός και τις κρίνει μόνο ο λαός. Το διακύβευμα, λοιπόν, δεν είναι απλώς η ερμηνεία του Συντάγματος, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: αν η εκλεγμένη από το λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Εκτός από το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μπροστά της και το μέτωπο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση. “Οι μάχες είναι δύσκολες, αλλά και στις δύο προσερχόμαστε με τη δύναμη που μας δίνει η πεποίθηση ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Τις επόμενες μέρες, η Νέα Δημοκρατία και η διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τη σχετική άτυπη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε πως ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός, ωστόσο η Κυβέρνηση θα σεβαστεί την όποια απόφαση του ΣΤΕ.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία για την πορεία της διαπραγμάτευσης, καθώς και για όσα ειπώθηκαν στις συνομιλίες που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Aλέξης ΤσίπραςαξιολόγησηΣΥΡΙΖΑΤηλεοπτικές άδειες