Τουσκ: Τέλος τα παιχνίδια - Ήρθε η ώρα να επιλέξει η Αθήνα

«Το παιχνίδι του δειλού πρέπει να τελειώσει, όπως επίσης και το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών γιατί δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για κανένα παιχνίδι. Είναι η πραγματικότητα και θα έχει συνέπειες πρώτα απ’ όλα για τον ελληνικό λαό» προειδοποίησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Όπως υποστήριξε η «Σύνοδος Κορυφής θα βάλει τέλος στις ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει μαγική λύση»  αν και προσέθεσε ότι δεν αποτελεί το τελευταίο βήμα καθώς, όπως είπε, στόχος είναι «να βεβαιωθούμε ότι ο ένας καταλαβαίνει τις θέσεις του άλλου και τις συνέπειες των πράξεών μας».

Εξήγησε ότι στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας δεν θα υπάρξει λεπτομερής τεχνική διαπραγμάτευση αφού αυτή είναι η δουλειά των Υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup. «Είμαστε κοντά στο σημείο που η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ αυτού που εγώ πιστεύω ότι είναι μια καλή συμφωνία για την παροχή στήριξης ή να βαδίσει προς την πτώχευση».

«Στο τέλος της μέρας αυτό μπορεί να είναι μόνο ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο μερικές ημέρες. Ας τις αξιοποιήσουμε σωστά» υποστήριξε.

ΔιαπραγμάτευσηΝτόναλντ ΤουσκσυμφωνίαΣύνοδος Κορυφής