Πού να δοκιμάσετε ethnic κουζίνες στην Αθήνα

Δεν χρειάζονται χιλιάδες ευρώ και πτήσεις δεκάδων ωρών για να γυρίσετε τον κόσμο. Μπορείτε να το κάνετε χωρίς να φύγετε από την Αθήνα, με διαβατήριο τον ουρανίσκο σας. Άλλωστε οι ιδιαίτερες γεύσεις, η ιεροτελεστία ενός γεύματος, οι μουσικές που το συνοδεύουν και η αισθητική ενός πολιτισμού αποτυπώνονται σε μεγάλο βαθμό σε κάτι πολύ απλό: Το φαγητό τους. Παρακάτω συγκεντρώνουμε τις αγαπημένες μας διευθύνσεις στην Αθήνα όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τον γευστικό πολιτισμό 20 διαφορετικών κουλτούρων, νόστιμα και – στις περισσότερες περιπτώσεις – οικονομικότατα.

Η Ινδία στο Kohenoor (Τριπτολέμου 41, τηλ: 2103455762)  Στον λιτό χώρο του αυθεντικού ινδικού εστιατορίου στο Γκάζι, χαλαρώνουμε με την ήρεμη ινδική μουσική και περιμένουμε να καταφτάσουν από την ανοιχτή κουζίνα οι γεύσεις του κυρίου Αλί, που μαγειρεύει σούπερ-καυτερό Tiger με κοτόπουλο, tandoori και jarahi, κεφτεδάκια από αρνίσιο κιμά με ντομάτα και κρεμμύδι (agra kakofta), samosas, tikka και υπέροχες πίτες naan chili. Καθημερινά «τρέχει» προσφορά set menu για 2 άτομα με 17,80€.

Η Ισπανία στην Taverna Catalana (Σίνα 9, Κολωνάκι, τηλ: 2103610447)  Διόρθωση: Όχι (απλώς) Ισπανία, αλλά Καταλονία. Εκεί που η κουζίνα είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη από την υπόλοιπη ισπανική χώρα και τρώνε ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και καραμελωμένα κρεμμύδια, burger με μανιτάρια και σκορδάτες patatas bravas, τοπικά αλλαντικά και κρασί από τους καταλανικούς αμπελώνες. Τέτοιες συνταγές θα δοκιμάσετε και στο μικρό και στιλάτο Taverna Catalana, πληρώνοντας περί τα 25€. Η Κίνα στο Nama’ (Κύπρου 50, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6008936)

Κινέζικο εστιατόριο, αλλά με αδυναμίες και αναφορές σε άλλες ασιατικές κουζίνες όπως η ιαπωνική, η βιετναμέζικη και η πολυνησιακή, το Nama’ μας έχει κερδίσει με τον φωτεινό του χώρο, τις χορταστικές του μερίδες και τους ακόμη πιο χορταστικούς του μπουφέδες κινέζικης κουζίνας (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη μπουφές απεριόριστης κατανάλωσης με κινεζικές και βιετναμέζικες λιχουδιές με 19€, κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι απεριόριστο κινέζικο και sushi με 23€ κατ’ άτομο).

Η Ιαπωνία στο Koi (Νίκης 15, Σύνταγμα, τηλ: 210 3211099)  Το πιο low budget ιαπωνικό εστιατόριο βρίσκεται μια ανάσα από το Σύνταγμα και σερβίρει τα κλασικά sushi, maki και nigiri, shrimp rolls, spicy crabs και πιάτα σολομού, χωρίς ο λογαριασμός να υπερβαίνει τα λογικά 15€ κατ’ άτομο.

Πηγή: www.in2life.gr

 

ethnicγεύσειςκουζίνα