Οι Μικρές Λευκαδίτικες Ιστορίες ταξιδεύουν στην Αθήνα

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση τον Σεπτέμβρη στη Λευκάδα, τον Δεκέμβρη στην Πάτρα, οι Μικρές Λευκαδίτικες Ιστορίες του Παναγιώτη Σκληρού, θα παρουσιαστούν στην αίθουσα Γιάννης Μαρίνος, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βας. Σοφίας & Κόκκαλη) την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου ώρα 6μμ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ομότιμος καθηγητής Νομικής του ΕΚΠΑ Σπύρος Φλογαίτης, η Βασιλική Χρυσανθοπούλου αναπλ. καθηγήτρια κοινωνικής λαογραφίας, τμήμα φιλολογίας του ΕΚΠΑ, η Αγγελική Γαζή, επίκ. καθηγήτρια ψυχολογίας των μέσων του Πάντειου Παν/μίου, ο συγγραφέας και ερευνητής Βασίλης Φίλιππας και ο δημοσιογράφος Γιάννης Λ.Πολίτης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Πόπη Σολδάτου, Δημήτρης Βερύκιος & ο δάσκαλος-θεολόγος Χρ.Γιάννης Φουρλάνος.
Μουσική υπόκρουση από τον Κωνσταντίνο Φουρλάνο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις fagotto books.

Ο Παναγιώτης Σκληρός με απλή και κατανοητή γραφή μας μεταφέρει προσωπικές εμπειρίες, καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Λευκάδας του ΄50,60,70. Με την πένα του περνάει γρήγορα από τοποθεσίες και χωριά, σχεδόν κινηματογραφικά, ένα διαρκές αλλά εναλλασσόμενο ντοκυμαντέρ που δημιουργεί μια ειδυλλιακή εικόνα της Λευκάδας που έφυγε, χωρίς να την εξιδανικεύει.

Όπως γράφει ο σεβαστός δικηγόρος Νίκος Κατηφόρης που προλογίζει το βιβλίο, ”ο Παναγιώτης Σκληρός γράφει και ξαναζεί την κάθε στιγμή. Η αρμονική εναλλαγή, ο οικείος λόγος, οι ντόπιοι ιδιωματισμοί, τα παρατσούκλια αντί για επίθετα κι οι τοποθεσίες από πρώτο χέρι, διαρκεί σε όλη την συγγραφή. Χαρακτηρίζουν ένα διαρκές αφήγημα που όμως είναι Μικρές Λευκαδίτικες Ιστορίες που ο καθένας μας που έζησε εκείνα τα χρόνια, τα ξαναζεί μέσα από την πένα του”.

Ο ίδιος ο συγγραφέας ομολογεί ότι αυτά που γράφει ξέρει ότι δεν είναι τίποτε το σημαντικό, ούτε διεκδικεί την ιδιότητα του συγγραφέα. ”Είναι μνήμες που ρίζωσαν μέσα μου και απαρτίζονται από μικρές ψηφίδες στάσεων στο χρόνο, όπως τις έζησα κι όπως τις άκουσα, δίνοντας το κλίμα και την ατμόσφαιρα της εποχής”.

Life and styleβιβλίοΕΛΛΑΔΑΜικρές λευκαδίτικες ιστορίεςΠαναγιώτης Σκληρόςπολιτισμός