Το Ιράν ακύρωσε όλες τις πτήσεις: Φόβοι για αντίποινα του Ισραήλ απόψε

Το Ιράν ακύρωσε όλες τις πτήσεις στα αεροδρόμια του από τις 21:00 της Κυριακής έως τις 06:00 της Δευτέρας, καθώς το Ισραήλ αναμένεται να απαντήσει για την επίθεση που δέχτηκε.

Όπως αναφέρει τo ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜEHR του Ιράν, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο, οι πτήσεις ακυρώνονται για αυτές τις 9 ώρες, όμως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Ισραήλ υποσχέθηκε να απαντήσει σύντομα στην πυραυλική επίθεση – «αντίποινα» του Ιράν για την εξολόθρευση της ηγεσίας της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Παράλληλα, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο.

Στα σύνορα με τον Λίβανο ο Νετανιάχου

Εν τω μεταξύ, πραγματοποιώντας επίσκεψη στα σύνορα με τον Λίβανο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα σε στρατιώτες: “Μαζί θα νικήσουμε”, σχεδόν μια εβδομάδα μετά την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο.

«Πριν από έναν χρόνο, υποστήκαμε ένα φρικτό πλήγμα», δήλωσε αναφερόμενος στην άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου 2023.

«Κατά τη διάρκεια των δώδεκα μηνών που ακολούθησαν, μετατρέψαμε την πραγματικότητα από το ένα άκρο στο άλλο. Όλος ο κόσμος θαυμάζει τα πλήγματα που καταφέρετε στους εχθρούς μας», πρόσθεσε. «Μαζί θα αγωνιστούμε και μαζί θα νικήσουμε».


Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί διαδοχικές αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Ήταν οι πιο σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά στόχων στη Βηρυτό, από τον προηγούμενο μήνα, οπότε, η πολεμική ένταση κατά της Χεζμπολάχ, που έχει την υποστήριξη του Ιράν, κλιμακώθηκε δραματικά.

Στη διάρκεια της νύχτας, οι εκρήξεις συντάραξαν όλη τη Βηρυτό, ενώ στήλες φωτιάς με ερυθρό και λευκό χρώμα ήταν ορατές για περίπου 30 λεπτά σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων μακριά από την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

ΙράνΙσραήλΛίβανοςΜπενιαμίν ΝετανιάχουΠυραυλική επίθεση