Ουκρανία: Νέο ρωσικό χτύπημα στη Λβιβ - Επτά νεκροί, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά

Νέα καταστροφική ρωσική επίθεση σημειώθηκε νωρίς σήμερα (4/9) το πρωί στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, στοιχίζοντας τη ζωή σε επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, όπως ανέφερε μέσω του Telegram ο δήμαρχος Αντρίι Σαντόβι.

Σύμφωνα με περιφερειακούς αξιωματούχους η ρωσική αεροπορική επίθεση στη Λβιβ είχε ως αποτέλεσμα και την καταστροφή ιστορικών κτιρίων στην καρδιά της πόλης.

Μετά τη φονική αυτή επίθεση, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους του να βοηθήσουν στην αντιαεροπορική άμυνα και ζήτησε να επιτραπούν μεγάλου βεληνεκούς πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας.

«Όποιος πείθει τους εταίρους να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερες δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς για να απαντήσει όπως πρέπει στον τρόμο, εργάζεται για να εμποδίσει ακριβώς αυτού του είδους τα ρωσικά τρομοκρατικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα μετά την πιο φονική μεμονωμένη φετινή επίθεση, όταν η Ρωσία έπληξε με δύο βαλλιστικούς πυραύλους στρατιωτικό ινστιτούτο στην πόλη Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας, σκοτώνοντας 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους.

Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν στη Λβιβ από την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλο ήταν ένα 14χρονο κορίτσι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ενώ πέντε παιδιά βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, ανέφερε μέσω του Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Μακσίμ Κοζίτσκιι.

Ο Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την «ελεεινή» επίθεση της Ρωσίας στην Πολτάβα της Ουκρανίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την Τρίτη (3/9) «με τον πλέον έντονο τρόπο» τον «ελεεινό» βομβαρδισμό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στην πόλη Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας χθες, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 51 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 271, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Κιέβου.

«Η επίθεση αυτή αποτελεί τραγική υπενθύμιση των συνεχιζόμενων και εξοργιστικών προσπαθειών του (προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν να τσακίσει τη θέληση ενός ελεύθερου λαού», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει» να υποστηρίζει την Ουκρανία, παρέχοντάς της ιδίως «συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και δυνατότητες που χρειάζεται» για την άμυνά της.

Με πληροφορίες από AP, AFP

Πόλεμος στην ΟυκρανίαΠυραυλική επίθεσηΡωσία