Κραυγή αγωνίας από τους γονείς Ισραηλινών στρατιωτών προς τον Νετανιάχου: «Ματαιώστε την επίθεση στη Ράφα»

Έκκληση προς την κυβέρνηση Νετανιάχου κάνουν ο γονείς περισσότερων από 900 Ισραηλινών στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στη Γάζα καλώντας τις αρχές να ματαιώσουν την επίθεση στη Ράφα αφού θα αποτελέσει «παγίδα θανάτου» για τα παιδιά τους.

Σε επιστολή που συνυπογράφουν οι γονείς, ζητούν από το Τελ Αβίβ να λάβει υπόψη όχι μόνο την αγωνία τους αλλά και τις ανθρώπινες απώλειες που θα έχει αυτή η στρατιωτική κίνηση, γράφει η εφημερίδα Guardian.

«Είναι προφανές σε οποιονδήποτε έχει κοινή λογική ότι μετά από μήνες προειδοποιήσεων και ανακοινώσεων σχετικά με τη χερσαία εισβολή στη Ράφα, υπάρχουν δυνάμεις από την άλλη πλευρά που προετοιμάζονται ενεργά να χτυπήσουν τα στρατεύματά μας», αναφέρει η επιστολή που εστάλη στην ισραηλινή κυβέρνηση στις 2 Μαΐου.

«Οι γιοι μας είναι σωματικά και ψυχικά εξουθενωμένοι», προσθέτει η επιστολή, που απευθύνεται στον υπουργό Άμυνας, Ιώβ Γκάλαντ, και στον αρχηγό του επιτελείου των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF), υποστράτηγο Ερζί Χαλέβι.

«Και τώρα, σκοπεύετε να τους στείλετε σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση; Αυτό δείχνει το λιγότερο απερισκεψία» επισημαίνεται.

Αρχικά στη σχετική επιστολή έβαλαν την υπογραφή τους οι γονείς περίπου 600 στρατιωτών αλλά τις τελευταίες μέρες προστέθηκαν και άλλοι 300.

Σημειώνεται ότι, περισσότεροι από 350.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα από την περασμένη εβδομάδα μετά την προειδοποίηση των Ισραηλινών δυνάμεων για εκκένωση καθώς επίκειται στρατιωτική επίθεση που θα σηματοδοτήσει μία νέα αιματηρή φάση στην περιοχή από την έναρξη των οκτάμηνων εχθροπραξιών.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει απορρίψει τις πιέσεις των ΗΠΑ να ματαιώσει μία ευρείας κλίμακας επίθεση στην πόλη, όπου περίπου 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν βρει καταφύγιο μετά την έναρξη του πολέμου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου του 2023.

«Η Ράφα είναι μια παγίδα θανάτου», υποστηρίζει η Ανάτ, μητέρα Ισραηλινού στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων που αναπτύχθηκε στη Γάζα και προσθέτει:

«Η Χαμάς είχε πολύ χρόνο για να προετοιμάσει τη δολοφονία των στρατιωτών μας. Είμαστε πολύ φοβισμένοι και ανήσυχοι».

Σύμφωνα με το Ισραήλ, η Ράφα θεωρείται το τελευταίο προπύργιο της Χαμάς, με την κυβέρνηση να επισημαίνει ότι πρέπει να εξαπολύσει μία χερσαία επίθεση στην πόλη με στόχο να σκοτώσει την ηγεσία της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης.

ΙσραήλΚόσμοςπόλεμοςΡάφα