Η Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την ευθύνη για τα πυρά κατά ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων από τον Λίβανο

Η λιβανέζικη τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την ευθύνη για τη στόχευση ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων στα σύνορα με τον Λίβανο με πυρά μικρών όπλων.

Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ αναφέρει ότι η επίθεση έρχεται ως απάντηση στην “ισραηλινή επιθετικότητα” κατά του Λιβάνου την Παρασκευή. Την είδηση μετέδωσαν τα Haaretz και Times of Israel, μεταξύ άλλων.

Το Αλ Τζαζίρα έγραψε στο ρεπορτάζ του ότι ακούγονταν πυροβολισμοί και βομβαρδισμοί στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ και ότι τα Ηνωμένα Έθνη στο νότιο Λίβανο κάλεσαν το προσωπικό τους να πάει σε καταφύγια.

«Η ένταση έχει συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα με τον Λίβανο, και υπήρξαν αρκετοί ψευδείς συναγερμοί τις τελευταίες 24 με 48 ώρες, αλλά σήμερα, φαίνεται ότι η Χεζμπολάχ επιτέθηκε» συνέχισε το ρεπορτάζ.

Το Αλ Τζαζίρα καταλήγει: «Σύμφωνα με τις πηγές μας στην περιοχή, μαχητές της Χεζμπολάχ πυροδότησαν το συνοριακό τείχος και διείσδυσαν στα ισραηλινά σύνορα. Υπήρξε μάχη μεταξύ τους, αλλά δεν γνωρίζουμε αν σκοτώθηκε κάποιος από τις δύο πλευρές, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη».

ΙσραήλΚόσμοςΛίβανοςπόλεμοςΧεζμπολάχ