Ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στην Πολωνία με απολογισμό δύο νεκρούς - Διαψεύδει η Μόσχα

Δύο ρωσικοί πύραυλοι που θα χτυπούσαν στόχους στην Ουκρανία φαίνεται πως έπεσαν στην Πολωνία.

Οι πύραυλοι της Ρωσίας έπεσαν σε χωριό της Πολωνίας σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης οι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο χωριό Πρεβόμντοφ, στα σύνορα Πολωνίας και Ουκρανίας, σκοτώνοντας δύο Πολωνούς πολίτες.

Συγκεκριμένα, χτυπήθηκε αγρόκτημα, με μια αποθήκη σιτηρών να πλήττεται. Επί τόπου βρίσκεται η αστυνομία, η εισαγγελία αλλά και ο στρατός.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι πύραυλοι ήταν ρωσικοί.

To Visegrad24 αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Μοραβιέτσκι και ο πρόεδρος της χώρας Αντρέι Ντούντα συγκάλεσαν εκτάκτως το Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε να γίνει επίκληση του Άρθρου 5 της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για την υποχρέωση παροχής άμυνας σε μέλος που δέχεται επίθεση.

 

Επιπλέον αναφέρει ότι η πολωνική Πολεμική Αεροπορία κινητοποίησε μαχητικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι πύραυλοι πιθανότατα είχαν στόχο το Λβιβ, 100 χιλιόμετρα περίπου από τα σύνορα, όμως «έχασαν τον προσανατολισμό τους» και χτύπησαν το χωριό που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα ουκρανικά εδάφη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Αμερικανών υπηρεσιών, οι πύραυλοι όντως πέρασαν μέσα στο «μέλος του ΝΑΤΟ την Πολωνία, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους»

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία έχει εξαπολύσει μαζική επίθεση με πυραύλους σήμερα στην Ουκρανία, προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ακόμη και στη Μολδαβία.

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, υποστήριξε σήμερα ότι οι αναφορές από πολωνικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους σχετικά με ρωσικούς πυραύλους που έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας αποτελούν «προβοκάτσια» με στόχο την κλιμάκωση της κρίσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.

επίθεσηΚόσμοςΟυκρανίαπόλεμοςΠολωνίαπύραυλοιΡωσία