Ένοπλη επίθεση με νεκρούς και τραυματίες σε ιερό χώρο στο Ιράν

Επίθεση πραγματοποιήθηκε  σε ιερό χώρο στο Σιράζ του Ιράν, με 15 ανθρώπους να έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους και 40 να έχουν τραυματιστεί. 

Την είδηση μετέδωσε αρχικά το πρακτορείο Fars, ενώ όπως επισημαίνει το Mizan Online, ο ιστότοπος της ιρανικής δικαστικής Αρχής,- τρεις ένοπλοι εξαπέλυσαν μια «τρομοκρατική επίθεση», χωρίς να δίνονται στοιχεία για αριθμό νεκρών ή τραυματιών.

Επίσης γίνεται λόγος πως οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των προσκυνητών κατά την είσοδό τους στον ιερό ναό του Σαχ Σεράγ στις 17.45 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), ενώ μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται μία γυναίκα και δύο παιδιά.

Στη σύλληψη των δυο εκ των τριών δραστών, ένας από τους οποίους τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης, προχώρησαν οι αρχές. Ο τρίτος δράστης καταζητείται από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με το Fars, οι τρομοκράτες άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ, ενώ εισέρχονταν στο προαύλιο του ναού. Το πρακτορείο IRNA ανέφερε πως οι δράστες ενήργησαν ως «τρομοκράτες Τακφίρι», ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται από την Τεχεράνη για να περιγράψει τους σουνίτες εξτρεμιστές, όπως τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ένοπλη ΕπίθεσηΙράντρομοκρατική ενέργεια